dilluns, 23 de juliol del 2007

Sirera i els "segrestats" a les fosques

Coincidint la greu avaria elèctrica patida avui a la ciutat de Barcelona i municipis veïns com L'Hospitalet i Esplugues, el nou president del PP català, Daniel Sirera ha debutat a TV3 amb una entrevista feta pràcticament a les fosques. Els estudis de Televisió de Catalunya, situats a Sant Joan Despí han quedat sense llum mentre s'emetia en directe “El Club d'Estiu”. La presentadora Cristina Puig, que substitueix aquestes setmanes a Albert Om, ha patit de valent tant per poder acabar la conversa que mantenia amb Óscar Nebreda, José Luis Martín i el dibuixant Guillermo sobre l'afer d'El Jueves, com per poder entrevistar, a continuació, al successor de Josep Piqué.

Amb els focus del plató apagats, ha continuat a la penombra l'entrevista “més surrealista” de la seva vida, ha demanat disculpes a Sirera, li ha promès que el tornaria a convidar al programa i ha reconegut que s'estava “mossegant la llengua” per no dir el que pensava sobre el que estava succeint. El nou líder català del PPC li ha proposat que no callés i ha qualificat com a “inconcebible”que puguin passar aquestes avaries.

Daniel Sirera ja havia començat malament el seu primer dia com a president del Partit Popular de Catalunya al quedar sense llum la seu del carrer Urgell i haver de traslladar a la terrassa d'un bar la reunió que estava fent amb els coordinadors de la propera campanya electoral. Una hora després de l'inici de l'apagada, Sirera ja ha aprofitat les circumstancies per carregar contra el govern d'Entesa, acusant-lo d'”estar de vacances” pel fet que ni el president de la Generalitat ni el conseller d'Interior havien donat encara cap explicació als ciutadans . “És una mostra clara de la irresponsabilitat del Govern”.

En tot cas, la situació viscuda en directe al plató de TV3 pot interpretar-se com una metàfora de la foscor dels dos temes tractats: la polèmica del segrest judicial d'El Jueves amb la manca de llums i taquígrafs i l'autocensura que tradicionalment ha dominat la relació de la premsa amb la Corona; i la fosca puntada al cul que ha rebut Josep Piqué per part de la dreta pura i dura, la d'Acebes, Zaplana, Aznar, Vidal Quadras i els Legionarios de Cristo, la dreta extrema que ha col·locat a Sirera on és i que, mesos abans de les eleccions, pot ja haver decidit enterrar definitivament a Rajoy.

Fotos: Dos moments de l'entrevista a Sirera: abans i després d'apagar-se la llum de l'estudi.

Vídeo de l'entrevista a Daniel Sirera

Vídeo del diàleg amb els representants d'El Jueves