diumenge, 22 de juliol del 2007

Clausurada la web d'El Jueves

S'acaba de fer efectiu per ordre judicial el tancament de la web d'El Jueves, en la qual es reproduïa la portada del número de la revista segrestat pel jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo.


Oscar Nebreda, coeditor de la revista satírica, ha afirmat que espera que la plana pugui tornar a entrar en servei el més aviat possible quan s'hagi retirat el polèmic dibuix en el qual els prínceps practiquen l'acte sexual i Felip comenta a Letizia: "¿Te n'adones? Si et quedes prenyada... ¡Això serà el més semblant a treballar que he fet en la meva vida!".


Quin serà el següent pas del jutge? Ordenar que siguin tancats els centenars de blogs i de webs que també reproduïm la portada? Obligarà als diaris digitals a retirar la imatge dels seus arxius i a Google i altres cercadors a anular les còpies guardades en memòria?


Mesures com aquestes són, a més d'inútils, del tot improbables ja que posarien en evidència un extremat desconeixement per part de l'aparell judicial dels mils camins que fan possible el funcionament de la xarxa.


El tancament provisional de la web d'El Jueves és una mesura que respon només a la lògica judicial, la mateixa que divendres va portar inútilment als policies als quiosc i botigues a segrestar els exemplars d'una revista que ja no hi eren i que estaven essent devorats amb fruïció pels seus lectors.



Dibuix: El Norte de Castilla


La nota que sortia a la web d'El Jueves:


¿ 20 de Julio de 2007?


Escribimos esta nota el viernes, 20 de Julio de 2007, a las 19h. Tenemos la redacción llena de medios de comunicación que nos preguntan el por qué del secuestro de la revista. No sabemos qué responderles. El Jueves ha publicado decenas, cientos de dibujos sobre la familia real ( y sobre políticos, famosos, la ETA y todo lo que se mueve). Incluso hemos publicado un libro, TOCANDO LOS BORBONES, un tomazo de 350 páginas que recopilaba los dibujos más divertidos.


Somos humoristas gráficos y trabajamos conscientes de que nuestra obligación, lo que nos piden los lectores, es que exploremos el límite de la libertad de expresión. Podemos aceptar que, incluso, en alguna ocasión, lo podamos traspasar . Gajes del oficio. Si nos pasamos para eso están los tribunales pero...¿un secuestro? ¿ la policía recorriendo los quioscos de todo el país retirando nuestra revista? ¿ De verdad escribimos esto el 20 de Julio del 2007?

2 comentaris:

una més ha dit...

Tot plegat, surrealista. Com moltes de les notícies que publiqueu.

Però això no vol dir que algunes no et facin barrinar...

Precisament per això, us he triat com a un dels espais que, per alguna raó o altra, em fan pensar.

Teniu un premi! (Aix, sembla allò de: hay una carta para ti :S )

Felicitats pel bloc.

Toni Dalmau ha dit...

Gràcies "Una més" per haver pensat amb L'Absurd Diari (web) i amb el Diari de l'Absurd (blog) pel premi Thinking blogger Award ;-)

Petons!