dissabte, 14 de juliol del 2007

El corredor sense cames



46,90 segons. Aquesta és la marca establerta ahir a Roma per l'atleta paralímpic sud-africà Oscar Pistorius a la cursa de 400 metres de la Golden Gala. Pistorius, conegut en el món de l'atletisme com el corredor sense cames i com a blade runner, va arribar segon disputant la cursa amb atletes italians sense discapacitat.

El sud-africà de 20 anys, va haver de patir als 11 mesos l'amputació quirúrgica de les dues cames per sota dels genolls, a conseqüència d'haver nascut sense els peronés. Amb el pas del temps, el suport dels pares i la seva força de voluntat el van portar a practicar la natació, el rugbi i, finalment, l'atletisme.

Ara corre amb unes pròtesis de fibra de carboni fabricades a Islàndia, que tenen un cost de 12 euros cada una.

El repte de Pistorius és aconseguir que els atletes discapacitats puguin participar a tota mena de competicions oficials, però aquest objectiu xoca frontalment amb la normativa de l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAFF) que prohibeix als corredors comptar amb assistència artificial de qualsevol tipus.

La IAFF es mirarà amb lupa les imatges de la cursa d'ahir per estudiar si els amortidors ortopèdics emprats per l'atleta sud-africà li proporcionen avantatges respecte a la resta de corredors sense minusvalidesa.

En tot cas, sigui quina sigui la decisió de l'organisme internacional, Oscar Pistorius ja és un exemple de superació per a tothom.

1 comentari:

Anònim ha dit...

com es pot veure l'avantatge en el ultim 100 respecte als altres corredors es aplastant, quan la resta de corredors tenen el subidon d'acid làctic des de la punta del did gros fins les orelles amb la consequent clavada, ell ho te "més fàcil" però desconec fins a quin punt.