divendres, 13 de juliol del 2007

Els Stones i la farra del Pantocràtor


Guacamole amb vieires, formatge de cabra amb fonoll, rotllos de bacallà, espatlla de xai i, per postres, xocolata blanca amb melmelada de ruibarbre. Tot ben regat amb Gramona Sauvignon Blanc i Sinca Antiqua Reserva. I per acabar, el plat més fort: un concert en viu i en directe dels Rolling Stones.

La festa privada es va celebrar ahir a la nit a la sala oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i els 650 convidats eren alts executius i accionistes del Deutsche Bank. L'escenari es va començar a muntar dilluns i l'entitat financera ha pagat 20.000 euros diaris pel lloguer de la sala i 4 milions d'euros als dinosaures del rock per la seva setena i més íntima actuació a terres catalanes.

Les grans mesures de seguretat i la discreció dels organitzadors han impedit conèixer més detalls sobre aquest concert d'alt standing. Desconeixem, per exemple, si ses majestats satàniques van ferir les orelles dels il·lustres assistents amb la interpretació de Rain fall down, un dels èxits del darrer disc, aquella cançó que, com recorda avui El Punt, dona per fet que «els banquers són uns bavosos, vomitant al terra cada dijous a la nit».

Why do we live in this strange grey town? The paint is peeling and the sky’s turned brown The bankers are wankers every Thursday night they just vomit on the ground

Tampoc tenim clar si en una de les sales veïnes i commogut per la força dels decibels, el Pantocràtor, Déu pare omnipotent del Romànic, va muntar una festa paral·lela amb la Verge, els apòstols, els àngels i els serafins. Una farra digne del cel amb còctels fets d'Aromes de Montserrat i aigua beneïda i amb pica-pica amb pets de monja, ametllats i pastissos de massapà.

Oh, benvinguts, passeu passeu, de les tristors en farem fum...”, anava dient el Pantocràtor, mentre la sala s'omplia amb els protagonistes de les obres del Romànic, el Gòtic, el Renaixement i el Barroc. Fins i tot els més moderns de la casa, els personatges de Rusiñol, Casas, Nonell o Picasso, hi van anar a fer un tomb atrets per la música dels Stones i pels càntics dels querubins.

A mitjanit, mentre a la Sala Oval els executius i accionistes de carn i ossos s'afluixaven la corbata, unes portes més enllà, museu endins, la gent dibuixada, pintada, tallada en fusta o esculpida trempava de valent.

Oh yeah, Satisfaction!!


Vídeo del concert, difós en exclusiva per La Vanguardia


Foto: Dos seguidors dels Stones observen impotents uns quants accionistes del Deutsche Bank, ahir, al MNAC. Foto: Rita Lamsdorff / El Punt