dimecres, 25 de juliol del 2007

Anasagasti carrega contra la família reial

El senador del PNB Iñaki Anasagasti va fort. En el seu blog ha publicat una entrada titulada “El Bribón” en la qual qualifica a la família reial espanyola com a “impresentable” i com una “colla de ganduls”.

En el seu escrit, que ve a ser una resposta al segrest judicial de la revista El Jueves, el polític basc fa referència a l'afició dels Borbons a la cacera i a l'estrena d'un nou veler, el catorzè “Bribón”, construït per l'empresari Josep Cusí, “amic del Rei i company habitual de gresques esportives”.


"Aquest és el verdader escàndol i no el dibuix, i davant això, el jutge Del Olmo no fa absolutament res. Dos mesos de vacances, un Bribón nou, caceres i absències, però l'important és un dibuixet dient que està treballant. Espanya segueix essent diferent. Però si segueix així, l'estada d'aquesta família als palaus de la Zarzuela o Marivent té data de caducitat. Que la gent comença a despertar”.


Anasagasti recorda que a Gran Bretanya, la Corona no és intocable i aprofita per carregar contra el Madrid polític i especialment contra el tracte malaltís i cortesà que es dona a la Casa Reial espanyola, “una institució caduca que clama al cel”. “En el fons -afegeix- tot per culpa d'un PSOE cortesà i pilota”.


I després diran que els humoristes d'El Jueves, que avui han hagut de declarar davant el jutge, tenen per vici pecar per excés!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Està bé que algun polític es manifesti amb claredat sobre el tema.

Anònim ha dit...

Actuarà d'ofici, ara, algun fiscal o el fiscal general?

Toni Dalmau ha dit...

El procediment seria més complicat que en el cas d'El Jueves. Com que és senador està protegit i per poder actuar contra ell haurien de demanar permís a la cambra alta...

Anònim ha dit...

Jo si fos sa mare patiria molt: Mira que si donen l'ordre de segrestar-ne el motllo!

Toni Dalmau ha dit...

Jajajaja. Algú els hauria de recordar que avui dia els senadors ja no tenen motllo. S'envia per internet des de les seus dels partits :-DD

Anònim ha dit...

Llegit avui a El País:

En un auto del titular del Juzgado de Instrucción número seis de la Audiencia Nacional, del Olmo señala que a los autores de la caricatura -el dibujante Guillermo Torres y el guionista Manuel Fontdevila- se les imputa, "indiciaria e inicialmente", un supuesto delito de injurias al sucesor de la Corona y menoscabo del prestigio de ésta, castigados con una multa de hasta 24 meses.
Los dos caricaturistas, que prestaron declaración ante el magistrado el pasado miércoles, aseguraron que su intención no era "injuriar" o "perjudica" a la Corona. Aún así, el magistrado recuerda en su escrito que en el Código Penal se describe el delito de injuria como "la acción o expresión que lesionan la dignidad de otra persona, menoscabando su fama o atentando contra su propia estimación".

Fins aquí El País.

Vist que cap fiscal vol encausar el senador vasc Anasagasti, deu ser que titllar tota la família reial de dropos no "menoscaba su fama ni atenta contra su propia estimación". No sé si els senadors estan inclosos en la categoria de posseïdors de mans blanques, i per aquesta raó no ha pogut ofendre aquells que ell ha qualificat d'impresentables. També podria ser que tant el senyor jutge com el fiscal consideressin que només es pot practicar el coit en la posició del misioner, no sé si amb camisa de dormir foradada entremig dels qui fan la "coyunda carnal", i que qualsevol altra posició resulta denigrant. Aquest servidor confesa que hauria pogut ser caricaturitzat més d'un cop i més de dos en la mateixa posició i situació de nuesa que els personatges de la portada, sense que ni per un instant ni un servidor ni la seva casta esposa pensessin que "menoscababan su fama o propia estimación".

Salut i força... on sigui
JordiPG

Toni Dalmau ha dit...

Jajaja. Home Jordi, si hi ha alguna cosa ofensiva ha de ser en el text més que en el dibuix. És de suposar que follar (en la postura que sigui), cagar o pixar són coses que les fa tota la Humanitat, incloses les testes coronades. :-)

Anònim ha dit...

Estàs segur? Ho has vist, tu? Qui ho pot assegurar? Pensa que en l'Edat Mitjana, per declarar legítima la descendència dels reis, calia que alguns cortesans fossin presents en els actes de follamenta reial oficial per tal de poder testimoniar com i qui engendrava... I si no, que ho demanin a la mare del rei En Jacme, primer d'aquest nom a les catalanesques terres. Això, per no parlar de la mare d'Alexandre Magne... I ja veus, els d'El Jueves posen al dia aquesta honorable comesa i els renyen.

Conyes a banda, jo penso que si hi ha alguna cosa denigrant o ofensiva en la portada és dir que el príncep (o qui sigui que representa la caricatura, que cal respectar la suposició d'innocència dels autors) no ha treballat mai per guanyar-se la vida (justament el mateix que ve a dir Anasagasti). Si no se li obre causa al senador, només hi cap una conclusió: que és el dibuix i el que representa, el que és denigrant; ergo...

Finalment, em sembla que jo ja vaig dir que l'acudit és d'allò tan suat. I em sembla que a la institució monàrquica se li poden retreure moltes més coses i molt més serioses que la droperia; de fet, treballar, treballen, com a mínim tant com en Botín... o l'Ànsar, posem per cas, honorable conseller, assessor i agent immobiliari d'un munt d'empreses no classificades entre les pimes.
Salut