dimarts, 24 d’octubre del 2006

Matthew Tree, víctima electoral?

Avui ha caigut de la graella de TV3 la sisena i darrera entrega del programa de Matthew TreePassatgers”. En aquest capítol, l'escriptor londinenc junt amb l'actriu i presentadora Txe Arana i el professor de secundària de l'Hospitalet, Joan Sales, posaven a prova amb ironia i molta conya la polèmica Ordenança de Civisme de Barcelona, simulant que pixaven, bevien i es dedicaven a la venda ambulant al carrer. En el mateix programa, en el que també hi participaven Marius Carol i Empar Moliner, Matthew Tree anava amb cadira de rodes pels carrers de Gràcia intentant superar una autèntica carrera d'obstacles viaris, aquelles barreres arquitectòniques que teòricament ja s'haurien d'haver eliminat.

La proximitat dels comicis i el caràcter “políticament sensible” dels temes tractats en el capítol podria tenir alguna cosa a veure en l'ajornament de l'emissió fins el 17 de novembre.

En el blog de Matthew Tree, on aquest estiu passat l'escriptor anava explicant el rodatge del programa, podeu llegir aquestes dues anotacions sobre el capítol que presumptament ha estat víctima de les eleccions:

Un modest desafiament de l'ordenança del civisme

En cadira de rodes per la ciutat

Pensant malament, aquest afer podria ser una peça més de la polèmica sobre la dependència o, si voleu, independència, dels mitjans de comunicació públics catalans durant les eleccions, un debat que ve de lluny, que ja ha generat les lògiques protestes dels periodistes dels serveis informatius pel tema del cronometratge de les informacions electorals i que els partits, una vegada més, no semblen gens predisposats a resoldre.

Postdata pels malpensats: Des de TV3 han justificat la “desaparició” del capítol de “Passatgers” pels canvis que s'han hagut d'introduir a la graella a conseqüència de l'emissió de les entrevistes als presidenciables.



Foto: Imatge del capítol suspès. En Matthew Tree amb en Joan Sales, la Txe Arana i en Màrius Carol a la cabina del telefèric.

1 comentari:

Papitu ha dit...

Doncs ahir no van pas deixar de fer un interessantíssim Badalona-Barça de la Copa del Borbó... aquesta gent es pensen que ens mengem els mocs!