dimecres, 22 de novembre del 2006

Carretero i "La vida de Brian"

L'exconseller republicà Joan Carretero ha reaparegut a l'escena pública presentant a Puigcerdà un acte de l'associació Catalunya Acció, entitat contraria l'estratègia actual d'ERC.

En la seva etapa de conseller de Governació, Carretero es va mostrar molt crític tant amb Maragall com amb Zapatero i va ser destituït a la darrera remodelació del govern, quan ERC continuava formant part del tripartit. Poc després, quan la direcció republicana defensava el vot nul en el referendum de l'Estatut, va impulsar el moviment assembleari a favor del no, deixant a Carod i a Puigcercós en una difícil situació i obligant-los a assumir el vot en contra en un exercici de malabarisme polític.

Ara Carretero ha tornar a fer un clam des de la muntanya donant suport a Catalunya Acció, entitat que, sense presentar-se com un partit, pretén aplegar als sectors sobiranistes desencisats per la formació del govern d'entesa.

A la seva intervenció davant unes 150 persones, l'exconseller i exalcalde de Puigcerdà ha criticat, sense esmentar ERC, a les forces que ara únicament volen fer des del govern polítiques socials oblidant les reivindicacions nacionals.

També ha lamentat els fraccionament actual del sobiranisme. “Catalunya em recorda cada vegada més alguns episodis d'una pel·lícula que m'agrada molt: “La vida de Brian.

Aquesta sorprenent afirmació té a veure amb la presència a la divertida paròdia bíblica dels Monty Python d'un seguit de grupuscles contraris a l'imperi romà però tan barallats entre ells que, segons Carretero, “al final acabaven discutint si un d'ells tenia tendencies homosexuals enlloc d'anar tots junts cap a l'objectiu comú d'alliberar-se de l'imperi romà”.

Conclusió final de l'exconseller: A la Catalunya sobiranista hi ha molts grups i moltes plataformes, però cada un “va a la seva bola”. “Som tan petits i som tan pocs que val la pena deixar de banda les diferències i tirar endavant el que tenim en comú”.

Parlant de Catalunya Acció, entitat impulsada per Santiago Espot i Josep Castany, veig que s'ha marcat com a objectiu “únic i innegociable” portar el nostre país fins a la independència “cap a l'any 2014”, és a dir dintre de vuit anys. “Tan de bo tingueu raó”, ha dit amb to escèptic Carretero.

Sense ànim d'aixefar la guitarra a ningú, a mi això em sona a ciència ficció per ingenus, a fer volar coloms a l'alçada del campanar, i em fa pensar que darrera l'equip redactor dels estatuts de Catalunya Acció hi pot haver algun dels autors del calendari per l'arribada del TGV a terres gironines. El 1986, la Generalitat va començar a parlar de la connexió entre Barcelona i França amb trens d'alta velocitat. Més tard, el ministeri de Foment va assegurar que el primer TGV arribaria a la demarcació l'any 2004. A continuació es va parlar del 2009 i a hores d'ara tothom està convençut que no s'hi arribarà a temps, excepte els responsables ministerials.

I com que en Joan Carretero es de Puigcerdà, una volada de coloms encara més considerable és el famós projecte del túnel de la collada de Toses. L'any 1969 la Diputació va impulsar la societat per tirar endavant l'obra i la darrera notícia que s'en té és que el ministeri de Foment no preveu que el túnel estigui enllestit fins al menys el 2012. Suposant que sigui així, serà dos anys abans de la hipotètica independència, versió Catalunya Acció, el conte de la lletera fet somni polític.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això sembla ja el definitiu suicidi politic de l'amic Joan. Descansi en Pau!!!

Anònim ha dit...

Com canvien les coses en menys d'1 any. De fer volar coloms Catalunya Acció, suïcidi polític de Joan Carretero... a que tothom, fins i tot en Carod, parli d'independència, i en Carretero estigui a punt d'agafar la direcció d'ERC. Menys bocamolls, és el que cal.