dijous, 30 de novembre del 2006

1 euro per l'Espe

La biografia autoritzada d'Esperanza Aguirre segueix donant molt de joc. Si diumenge explicàvem a Diari de l'Absurd que el contingut del llibre ha provocat una notable enrabiada a l'alcalde de Madrid Alberto Ruiz-Gallardón, ara podem dir que altres parts de l'obra escrita per la periodista Virginia Drake han despertat l'esperit nadalenc entre les ànimes sensibles. Un dels fragments posat en boca de la presidenta de la Comunidad és el següent:

"Lo que peor llevo es la factura de la electricidad, tengo unos techos altísimos y la calefacción es eléctrica, ¡un horror!. No tener pagas extras me tiene martir, las he tenido toda mi vida y las echo de menos en Navidad y en verano. No es que haga números a fin de mes; es que muchas veces no llego, con la excepción de cuando fui presidenta del Senado, que entonces sí cobraba un buen sueldo. En el paso del Senado a la Comunidad casi dividí por dos los ingresos"

Per ajudar Esperanza Aguirre a fer front a aquesta trista situació, el periodista Manuel Rico ha promogut des del seu bloc Periodismo incendiario la posta en marxa d'una col·lecta ciutadana. Amb aquest noble objectiu i gràcies a la col·laboració desinteressada de diverses persones, s'ha creat la web 1 Euro para Espe.

Tots aquells que vulgueu col·laborar en que la presidenta madrilenya arribi a final de mes, podeu fer una donació d'un euro, o una quantitat superior, ingressant-la a un compte bancari o enviant un sms amb la paraules MENS ESPE EURO al 5377. La iniciativa estarà oberta fins el 12 d'abril del 2007 i dos dies més tard, coincidint amb l'aniversari de la proclamació de la República, s'intentarà entregar els diners a l'Aguirre. Si ella refusa aquest ajut solidari, la quantitat recollida es repartirà a parts iguals entre l'Associació de Víctimes de l'11-M, presidida per Pilar Manjón i la ONG ATACC Espanya, perquè ho destini a algun projecte de lluita contra la pobresa.

Seria, però, una llàstima i, no cal dir-ho, una descortesia que la presidenta de la Comunidad no parés la ma. És fàcil d'entendre que amb el seu sou mensual ( 8.395,24 euros / 1.396.850 pessetes) no pot arribar a final de mes. A ella i al seu marit, el conde de Murillo, els agrada viure calentets al palau familiar del centre de Madrid, un edifici noble de tres plantes i 1.000 metres quadrats situat a tocar la Gran Via. D'altra banda, la finca de Salamanca i altres propietats repartides entre Avila, Guadalajara i Madrid també fan pujar les despeses fins el punt que els guanys obtinguts amb la operació AVE no li són suficients per poder respirar tranquil·la.

És hora doncs que els mileuristes solidaris afluixeu la pasta per ajudar a l'Espe a abaixar els sostres del seu palau i poder reduir així les despeses de calefacció. Només vosaltres sabeu la comoditat que representa viure en un piset de 30 metres quadrats, a l'extraradi de la ciutat i escalfat amb el butà de tota la vida.


Postdata: Esperanza Aguirre demana disculpes

Vídeo humorístic de suport a la campanya: