divendres, 28 d’octubre del 2005

Rajoy fa les paus amb els senyors Codorniu i Freixenet

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy va fer ahir una crida des de Sant Sadurní d'Anoia contra el boicot que estan patint els productes catalans, especialment el cava, en motiu de la polèmica de l'Estatut. S'acosta l'orgia consumista nadalenca i Rajoy va voler tranquil·litzar als senyors Codorniu i Freixenet, però també indirectament a Josep Piqué, a qui en un nou període electoral (que tal vegada és més proper del que imaginem) podrien no acabar-li de sortir els números a Catalunya si persisteix la imatge d'un Partit Popular contrari als interessos catalans. En Jiménez Losantos pot permetre's el luxe de passar-se a la sidra i els patrons de la COPE (els bisbes) poden dedicar-se bàsicament al vi de missa, però el PP ha de tenir cura de la patronal i continuar brindant amb les bombolles nostrades. Poques bromes amb el calaix.

Segons Rajoy, tant el cava com la resta de productes que es fan a Catalunya "són tan espanyols" com el pernil de jabugo, el vi de Rioja o el torró d'Alacant. No ho va dir però potser també pensava amb la Carmen Sevilla i el caspós "Cine de barrio" i amb els gols d'en Raúl a la selecció espanyola.

El senyor Freixenet (Josep Lluís Bonet) li va donar la raó subratllant que el cava "és tan català com espanyol, com jo mateix".

Mireu si és espanyol el cava que fins i tot l'empresa Montesquius, fins fa poc propietat de Ruiz Mateos, ha tret al mercat ampolles etiquetades amb la imatge de la Guardia Civil!.

O sigui que amb la visita de Rajoy tothom ha quedat content . Els d'aquí i els d'allà, entre els quals hi ha els fabricants espanyols d'ampolles de vidre, els subministradors del suro extremeny i els murcians que aporten el filferro. És l'economia intercomunicada.

Les que potser no hauran quedat tan satisfetes amb Rajoy són les empreses cavistes de València i Aragó, que van fer l'agost el Nadal passat amb el boicot contra el cava català provocat per les declaracions de Carod-Rovira sobre la candidatura olímpica de Madrid.

Clar que els aragonesos ja diuen que tenen tota la producció venuda abans de l'inici de la campanya nadalenca, o sigui que Rajoy pot haver fet tard en aquesta excursió al Penedès, on el piròman (un d'ells) ha volgut exercir de bomber apagant amb cava els focs que el PP encén per les Espanyes.

Però si a Sant Sadurní la jornada va ser molt pacífica, en el Parlament els d'ICV i del PP es van llançar el cava pel damunt en un gest poc alegre que mai no aprovaria el senyor Freixenet. Durant la sessió de control, el debat es va traslladar a l'informe de la FAES (la caverna ideològica de l'Aznar) segons el qual l'Estatut promourà, entre molts altres mals, ni més ni menys que la poligàmia. Davant aquesta sorprenent aportació sociològica del pensament pepero, el portaveu d'ICV, Joan Boada es va mostrar convençut que "el senyor Piqué ens ho explicarà o el mateix Rajoy, que avui és a la nostra nació bevent cava, suposo que amb moderació".

I la rèplica de Piqué no va tardar en arribar: "Jo també demanaria al senyor Boada que quan vingui a fer una sessió de control al Parlament, si ha de beure cava, ho faci amb moderació".

Ben segur que la consellera Tura està d’acord amb tots dos. Moderació germans, moderació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em permeto enllaçar la meva aportació sobre el boicot al cava.

http://turrai.lamevaweb.info/post/2116/39392

Toni Dalmau ha dit...

Turrai, estic d'acord amb el teu plantejament, però jo tinc un problema: no puc fer boicot al cava perquè no m'agrada gens ni mica!!!

D'altra banda, ja ho diuen que els diners són l'element més covard que existeix. Poques aventures amb el calaix!