dimecres, 19 d’octubre del 2005

Els noms de la criatura borbònica

L’excol·lega Letizia i el petit príncep/princesa (que encara no han comunicat si és mascle o femella) van passar ahir a la matinada tres hores a la clínica Ruber de Madrid per ser sotmesos a un control mèdic. Les contraccions reials, a un mes vista del naixement del nou Borbó, han fet aconsellable monitoritzar la princesa d’Astúries, per allò de prevenir sortides abans d’hora. Després, en Felip li ha fet de xòfer per tornar-la a la Zarzuela i un portaveu de la Casa Reial ha dit que la princesa està “fantástica”, cosa que ningú ho dubta.

En el programa El Club de TV3 han fet conya sobre la data de naixement de la criatura borbònica i algú ha suggerit que si és el 20-N li possin Paco, per allò del dia de la mort del dictador. Paco de Borbó, si senyor, seria un bon nom per passar a la història com un rei proper al poble, un monarca quasi republicà.

Clar que si és el 20-N també el podrien batejar com a Lleó, Lleó de Borbó, que donaria força i empenta a la monarquia i seria un bon homenatge a Lleó Tolstoi, que va morir el 20 de novembre del 1910.

O Jordi, Jordi de Borbó, que tindria un no sé què britànic i ens faria pensar amb el naixement de Jorge Negrete el 20-N del 1911. Amb aquest precedent, el petit príncep podria anar directament a Operación Triumfo.

I posats a divagar, si fos femella li podrien dir Diana, Diana de Borbó per recordar el 20-N del 1995 quan Diana de Gal·les va admetre per TV que havia comès adulteri, que no sé si aquestes coses coses s’han de conmemorar quan potser portarien mal rotllo a la Casa del Rei.