divendres, 7 d’octubre del 2005

Si us plau. Vol contestar aquesta enquesta?

Aquesta setmana han sortit tres enquestes sobre l’Estatut. La primera, el Pulsómetro de la SER, indica que el 49 per cent dels espanyols enquestats estan en contra del projecte aprovat pel Parlament i un 46,8 per cent opinen que no s’ajusta a la Constitució.

D’altra banda, també s’ha fet pública l’enquesta semestral que la Generalitat encarrega a l’empresa Opinòmetre. Segons aquest sondeig, el 63 per cent dels catalans considera necessari un nou Estatut i el 77,8 per cent creu imprescindible un nou sistema de finançament.

M’encanta el coneixement que els d’aquí i els de més enllà tenim sobre la lletra menuda de l’Estatut (el vell i el retallable), dels ets i els uts de la Constitució i dels números negres i vermells de la caixa catalana. Estic convençut que tots els enquestats han baixat d’internet el text estatutari, l’han llegit de dalt a baix i han contestat amb el rigor que es suposa totes les preguntes dels enquestadors.

També tinc ben clar que en les opinions expressades no hi han tingut res a veure els tambors polítics i mediàtics que ressonen d’un i l’altre costat.

És més, posaria les mans al foc que els lectors de l’ABC han fet un esforç per entendre la història i la realitat catalana fins a l’extrem de considerar, un 91,9 per cent d’ells (145.859 vots) front al 8,1 per cent (12.859 vots), que Catalunya és una nació. El resultat no planteja dubtes: està ben clar que són lectors del diari madrileny els que han donat una resposta afirmativa a la pregunta: ¿Crees que Cataluña debe denominarse nación?

Ho dubta algú?

Nota al marge: estic ben tip de rebre correus electrònics incitant els meus baixos instints per votar a l’enquesta de l’ABC. Si us plau, no me n’envieu més. Gràcies.