divendres, 14 de novembre del 2008

Sor Bono de las Maravillas

L'Opus Dei, branca periodística, la va armar fa uns dies amb el llibre de Pilar Urbano sobre la reina, i ara ho ha fet la secció parlamentaria de l'Obra, una altra branca de la qual forma part Jorge Fernández Díaz, vicepresident segon del Congrés.


El diputat català de PP va proposar la col·locació a la cambra baixa d'una placa d'homenatge a María Maravillas de Jesús Pidal y Chico de Guzmán (1891-1974), una monja que va fundar alguns convents carmelites i que, com tantes altres persones dels dos bàndols, va patir i sobreviure la guerra civil essent, finalment, beatificada i canonitzada per Joan Pau II.


L'excusa de la proposta? Que Sor Maravillas va néixer en el número 46 de la Carrera de San Jerónimo de Madrid, un edifici que ara forma part de les dependències del Congrés. El president de la cambra, José Bono mi-padre-era-falangista va donar suport a la iniciativa i el passat 4 de novembre la Mesa del Congrés la va aprovar sense objeccions: la vicepresidenta primera, la socialista Teresa Cunillera va abandonar la reunió durant la votació per no haver de pronunciar-se en contra de Bono i l'altre representant del PSOE, Javier Barrero, de viatge oficial a Colòmbia, va donar la seva conformitat per telèfon. Així mateix, el representant de CiU, Jordi Jané i el del PNB, Joseba Beloki, també hi van donar suport.


Una vegada coneguda la decisió de la Mesa, Gaspar Llamazares i Joan Herrera, portaveus d'IU-ICV, ja han anunciat que presentaran un recurs i ERC també s'ha pronunciat en contra de la col·locació de la placa, la tercera que hi haurà al Congrés després de la dels reis Joan Carles i Sofia i la dedicada a Clara Campoamor, promotora del sufragi femení.


Mentrestant, en el grup parlamentari socialista hi ha molta mala maror per la manera com Bono -catòlic practicant- ha portat el tema (“son cosas de Bono”, ha dit un portaveu del Govern Zapatero) i ja s'han donat instruccions als seus diputats de no assistir a l'acte d'homenatge a Santa Maravillas. Tenen el convenciment de que el PP i l'Opus els han colat un gol amb el permís del president de la cambra. I no van desencaminats. A partir d'ara, cada vegada que un membre del PSOE o del Govern es pronuncii a favor de la laïcitat de l'Estat i de la retirada dels símbols religiosos dels edificis oficials, algú els podrà recordar la placa d'una monja col·locada en el Congrés durant un mandat socialista. I també els podran esmentar els morts republicans que encara resten ocults dintre de mil i una foses repartides per la pell de brau esperant que desapareguin els obstacles polítics i jurídics per poder reposar amb tant d'honor com la santa que Bono i els seus companys de la Mesa del Congrés han volgut recanonitzar a la cambra baixa.


Imatge: Santa Maravillas.

2 comentaris:

SERGIBR ha dit...

I que esperen a colocar-li una dedicada al Fratello Metallo?

http://www.youtube.com/watch?v=Du-TSiOW8oE&feature=related

Toni Dalmau ha dit...

Extraordinari de frate Cesare. El que no tinc gaire clar és si a Bono li agrada el metall :-)

http://www.absurddiari.com/c/llegir.php?llegir=llegir&ref=14925