dissabte, 8 de novembre del 2008

Ressuscitar en el tanatori

El tanatori de Terrassa ha estrenat un desfibril·lador per atendre a les persones que puguin patir una aturada cardíaca a les seves instal·lacions. La màquina ha estat llogada a Telefónica Telecomunicaciones Públicas -una filial de Telefónica de España- i el seu funcionament és a càrrec de personal del complex funerari format pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).


El de Terrassa és el segon tanatori de Catalunya -després del de Barcelona- que compta amb un desfibril·lador, i s'ha decidit instal·lar-lo pel fet que el dol genera molta tensió i trenca sovint el cor.


Podria semblar un contrasentit que una empresa dedicada al negoci de la mort aposti per ressuscitar potencials cadàvers, però - permeteu-me una mica d'humor negre- són els vius els qui acaben pagant la factura o gestionant els papers de l'Ocaso i tampoc està malament dedicar-los una mica d'atenció.


També a ells, per llei de vida, tard o d'hora els serà inútil el servei de la màquina de Telefónica i, una vegada posat el punt i final, seran acollits amb cura, carinyo i professionalitat per aquests senyors vestits de negre i de d'aire trist que gestionen el traspàs.


En tot cas, a la sala de vetlla sempre hi haurà un altre viu que, entre llàgrima i llàgrima, passarà per caixa i que, s'hi convé, podrà ser ressuscitat per la columna integral de rescat cardíac, que és el nom tècnic que té la cosa. La tecnologia resoldrà momentàniament el segrest, però la Dama, un dia o altre, tornarà i farà la seva feina. Que d'això en viu un negoci del qual tots en som clients per força.


Foto: El desfibril·lador del tanatori de Terrassa. / El Punt

1 comentari:

SERGIBR ha dit...

El que m'estranya és que la maquineta no l'hagin instal.lat a la sortida. Un cop has passat per caixa.