dimarts, 25 de novembre del 2008

Perseguit pels "Angelitos negros"


Cada diumenge, la secció de Cultura de La Vanguardia dedica una plana al món de la música i un dels seus apartats porta per nom “El disco de mi vida”. Allà un personatge explica la banda sonora que l'ha acompanyat al llarg del seu itinerari vital. Diumenge passat li tocava el torn al fotògraf Manel Armengol. La peça es titulava “'Angelitos negros', por Jorge Negrete” i Armengol deia, entre altres coses, el següent:


"Tendría entre 5 y 7 años y no paraban de sonar los Angelitos negros de Jorge Negrete en la radio de casa. Y es un tema que me ha perseguido porque donde ahora vivo, hay una señora ya bastante mayor que cada domingo a las nueve de la mañana pone la canción… pero cada domingo sin falta.


Suposo que més que les ranxeres del famós cantant mexicà, el que persegueix al conegut fotògraf són els boleros i les balades romàntiques del cubà Antonio Machín, que va gravar el seu nom amb lletres d'or a la història de la música popular interpretant peces com “Dos gardenias”, “El manisero” i, naturalment, “Angelitos negros


  • Machín cantant "Angelitos negros"




  • La versió de Niña Pastori