dijous, 6 de novembre del 2008

"Obama es basura"

A primer cop d'ull, aquest titular del costat podria atribuir-se a un butlletí del Ku Klux Klan o de qualsevol altre grup de supremacia blanca, però no és el cas sinó tot el contrari. Apareix avui a la portada de l'edició digital de Público, el diari més esquerrà de les Espanyes i porta cap a una informació sobre una plaga de correus maliciosos que circulen per la xarxa amb l'assumpte “Obama win preferred in World poll” i amb el remitent news@president.com.


Segons l'empresa de seguretat informàtica Sophos, l'esmentat missatge enllaça cap a una plana web que ofereix descarregar el programa Adobe Flash 9 per poder veure el vídeo d'un “sorprenent discurs” del primer president negre dels Estats Units. En realitat, el que fa es instal·lar un virus troià, identificat per Sophos amb el nom de Mal/Beba-027, que espia el teclat i els moviments del mouse per cercar contrasenyes a l'ordinador infectat i enviar-les a un servidor situat a Kiev (Ucraïna).


O sigui que el que és “escombraria” és l'spam maliciós i els seus autors i no pas el flamant president electe Barack Obama. Com a mínim fins que el pas del temps i dels avatars polítics no demostrin el contrari i provoquin un desencís d'escala planetària.


Postdata: Veig que a la redacció digital de Público s'han donat compte que el titular grinyolava i ara han optat, com a mínim, per posar la paraula basura entre cometes (imatge de sota).


2 comentaris:

SERGIBR ha dit...

Entre cometes o sense, l'encapçalament de l'article em sembla destinat només a aclaparar l'atenció del lector.

Anònim ha dit...

i aquest Mal/Beba-027 és un programari maliciós que afecta a tot sistema (mac, linux, bsd, etc. ) o només han de patir els usuaris del insegur windows com sempre? ;-)