dimarts, 22 de juliol del 2008

Els prínceps tornen a El Jueves




El Jueves, la revista que surt els dimecres, celebra demà el primer aniversari del segrest judicial del seu polèmic número sobre els prínceps d'Astúries i ho fa amb la publicació d'un pòster a les planes centrals en el qual Felipe i Letizia apareixen en la mateixa posició, però aquesta vegada vestits i a la coberta d'un vaixell. El diàleg entre els dos personatges és molt similar. A la portada segrestada, ell li deia “¿Te das cuenta? Si te quedas preñada...¡esto va a ser lo más parecido a trabajar que he hecho en mi vida!”; mentre que en el nou dibuix, Felipe li comenta: “¿Te das cuenta? Si ganamos la regata...¡esto va a ser lo más parecido...(i la resta queda tapat per una oportuna gavina).


Ja per Nadal, El Jueves va enviar als seus subscriptors una felicitació que ironitzava sobre la portada segrestada mostrant a una parella practicant sexe amb els caps amagats amb caputxes de Pare Noel.


Un mes abans, el novembre del 2007, els dibuixants Manel Fontdevila i Guillermo Torres, autors de la portada més famosa de la història d'el Jueves, havien estat declarats culpables d'un delicte d'injúries al Príncep Hereu i, en aplicació de l'article 491.1 del Codi Penal, el jutge José María Vázquez Honrubia va condemnar a cada un d'ells a pagar una multa de 3.000 euros.


Demà, El Jueves tornarà a ser el quiosc amb els prínceps de protagonistes, però avui cal ser justos i deixar constància per la posteritat que Felipe i Letizia han treballat: han passat la jornada a Sòria inaugurant un viver d'empreses, rebent en audiència als representants dels empresaris de la província i participant en una sessió de treball dels setanta directors dels centres de l'Instituto Cervantes, que celebren a aquella ciutat la seva reunió anual.


Això sí, a finals de setmana, els prínceps començaran el seu estiueig a Mallorca, on ja els esperen els reis. Ben aviat, a la premsa rosa (i a la que no ho és tant) apareixeran les fotos de Felipe i Letizia dalt d'algun vaixell. Veurem com ell li comenta amorosament alguna cosa a cau d'orella i pensarem que el pòster d'El Jueves s'ha fet realitat.