dimarts, 2 d’octubre del 2007

La Vanguardia "segresta" ZP a l'ascensor


El president José Luis Rodríguez Zapatero ha assistit aquesta nit passada a la presentació del nou disseny del diari La Vanguardia, que dintre de poques hores, quan arribi al quiosc, tindrà una mida més petita i manejable, incorporarà color a gairebé totes les planes i comptarà amb més infografia.

L'acte s'ha fet coincidir amb la inauguració d'una nova planta d'impressió a Barcelona que, segons el grup editorial, és la més gran de Catalunya i una de les més modernes d'Europa.

Segurament tot això és cert, però un dels ascensors no ha estat precisament a l'alçada de les circumstàncies i s'ha espatllat just en el moment en que traslladava a la planta superior de la rotativa a les principals autoritats assistents a la festa. Dins l'ascensor han quedat atrapats durant dotze minuts Zapatero, el president Montilla, l'alcalde Jordi Hereu, les ministres Magdalena Álvarez i Carme Chacón, el ministre Joan Clos i l'amfitrió, Javier Godó.

Eduardo Zaplana s'ha salvat de la "trampa" perquè, imagino, en aquests actes fins i tot l'ascensió al pis superior d'una rotativa segueix una ordre jeràrquic i al portaveu del PP al Congrés li ha tocat fer cua per manca de galons perquè Rajoy no era a la festa. S'han pogut veure, això sí, altres representants del PP com Ana Pastor, Daniel Sirera i fins i tot el fugitiu / defenestrat Josep Piqué, que encara conserva el carnet popular mentre la Nebrera s'obre pas damunt les seves cendres.

"Diria meravelles de les noves instal·lacions, però ens hem quedat tancats en un ascensor, tot i que les autoritats han sabut mantenir les formes", ha confessat el Comte de Godó a l'inici de la seva intervenció.

Per la seva part, el president del govern espanyol hi ha posat la pinzellada d'humor comentant que, quan s'ha aturat l'ascensor, ha mirat al seu voltant i s'ha preguntat on era Eduardo Zaplana, una pregunta lògica tenint en compte que el portaveu del PP a la cambra baixa es caracteritza des de fa temps -com Acebes i Rajoy- per la seva visió negativa del món que els envolta.

"¡La culpa del percance en el ascensor la tiene Zapatero por haber negociado con ETA!", hauria dit Zaplana

En tot cas, després de l'experiència d'avui a La Vanguardia, Zapatero podrà explicar a Madrid que ha patit en pròpia pell una nova, clara i contundent mostra de la fallida de les infraestructures catalanes. I en el rovell de l'ou del poder mediàtic de Catalunya!.

Postdata:

Aquest matí, en el programa Versió RAC1, el director de La Vanguardia José Antich ha explicat més detalls de l'incident de l'ascensor. Segons ha dit, ha fallat el quadre elèctric i el muntacàrregues, amb capacitat per a 40 persones, ha quedat bloquejat entre dos pisos. A més de Zapatero, Montilla, Hereu, Clos, Álvarez, Chacón i Godó també hi han quedat tancats set consellers (entre ells Carod-Rovira, Huguet, Tura i Mar Serna), el vicepresident del Parlament Higini Clotas, els escoltes del president del govern espanyol i el mateix Antich. A dins l'ascensor no hi havia cobertura telefònica i finalment els ha rescatat la guàrdia civil forçant la porta. “Esto no es culpa de Magdalena Álvarez”, ha comentat, fent broma, Zapatero mentre esperaven dins l'ascensor.

Aquí teniu el fragment de Versió RAC1 amb l'explicació del director de La Vanguardia:





Foto: D'esquerra a dreta, José Montilla, Javier Godó, Rodríguez Zapatero y José Antich. / Pedro Madueño