divendres, 5 d’octubre del 2007

El motor blaugrana


El copilot que apareix en aquesta imatge assegut dins el Subaru de Xevi Pons és ni més ni menys que el defensa del Barça Oleguer Presas. Ahir, el futbolista va voler viure en primera persona les sensacions d'un corredor de ral·lis i va recórrer al costat de Pons un tram d'entrenament de 3,9 quilòmetres entre Tivissa i La Serra d'Almós del Ral·li Catalunya-Costa Daurada. En una corba, el vehicle va sortir lleugerament del traçat causant un ensurt a dos guàrdia civils que controlaven el recorregut, però la cosa no va anar a més i Oleguer va quedat ben satisfet amb l'experiència.


No comptava però que un embús a l'autopista AP-7, col·lapsada per un accident, el faria arribar mitja hora tard a l'entrenament i que Frank Rijkaard li demanaria explicacions per haver infringit l'article del reglament intern que impedeix practicar esports de risc.


A petició de l'entrenador, el club ha decidit no aplicar-li cap sanció econòmica i la cosa ha quedat només en un advertiment. Suposo que el malestar dins el club ha estat provocat pel fet que Oleguer no demanés permís per pujar al Subaru de Xevi Pons. Ha de ser així perquè fa pocs dies es va poder veure a bona part del planter del Barça circulant a més de 250 quilòmetres per hora pel circuït de Montmeló en un Audi R8, fent de copilots de Marc Gené, Mattïas Ekström i Tom Kristensen. I vull creure que la qualificació o no d'”esport de risc” prevista en el mític codi intern del club no té rés a veure amb el fet que la marca alemanya sigui patrocinadora oficial del F.C. Barcelona.


La línia defensiva del Barça està afectada per la plaga de lesions, i el fenomen d'origen misteriós fa recomanable la prudència dels elements sans , però això sembla ser que no constitueix cap obstacle per la febrada de velocitat que pateix Oleguer. Després de l'Audi i del Subaru, el futbolista català, que normalment circula amb una furgoneta, té previst compartir ben aviat, amb Victor Valdés, el volant d'un Ferrari amb el qual participarà en el Circuit de Catalunya a un curs de conducció esportiva organitzat per Cinzano.


Mentrestant, ahir mateix Samuel Eto'o, que s'està recuperant d'una operació en el tendó del recte anterior, va envestir una moto quan entrava amb el seu vehicle a un pàrquing. La motorista, una noia de 20 anys, va patir contusions i el camerunès la va acompanyar directament a l'hospital.


Davant tot aquest allau d'incidències, el president Laporta ja està pensant en crear en el Barça una secció de motor. Diuen que també tindrà reglament intern i que, com el de la secció de futbol, es farà complir a tothom.


Foto: Oleguer, en primer pla, rient al costat de Xevi Pons, dalt del Subaru circulant a tota pastilla. Sorprèn la semblança de Pons amb Zapatero. (Imatge capturada d'un vídeo difós per TV3)