dimecres, 20 de juny del 2007

El Koala i el carro tunejat



Ara que ha mort El Fari torito guapo, ha ressuscitat Manolo Escobar. I ho ha fet de la ma d'El Koala, el rei del rock rústic que va saltar a la fama l'any passat gràcies a YouTube amb el “Opa, yo viazé un corrá”. El Koala ha versionat amb guitarres elèctriques i bateria “Mi carro”, la cançó que a finals dels anys seixanta va ser un dels primers èxits d'Escobar.

Els dos cantants han gravat a Benidorm un vídeo d'estil volgudament cutre-salsitxero que ha servit per presentar el nou portal espanyol de YouTube.

Col·locant aquest vídeo a la seva plana principal, l'empresa nord-americana ha volgut reconèixer l'èxit assolit per “Opa, yo viazé un corrá” que amb més de 4 milions de descàrregues es va convertir l'any passat en un dels 30 vídeos més vistos de la història de YouTube.

La nova versió rockera de ”Mi carro” té poc a veure amb la rumba que Manolo Escobar va interpretar a TVE el 23 l'octubre de 1969:




En tot cas, si algú considera que l'estrena del portal espanyol d'un servei com YouTube mereixia una aportació més digne que el carro tunejat, convé saber que el rock rústic d'El Koala no és cosa d'un dia sinó que ha tingut un llarg recorregut artístic.

Dècades enrera, The Beatles ja interpretaven els èxits d'El Koala als escenaris d'arreu del món:



I el mateix han fet grups canyers com Metallica.



O sigui que poca broma amb el rei del rock rústic i mil genuflexions a la banda sonora que ens acompanyarà aquest estiu.