L'empresa Hal2000, especialitzada en treballs fotogràfics d'alta definició, ha penjat a internet la que, segons ells, és la imatge digital més gran que s'ha fet mai: 9,9 Gpixels. La fotografia recull amb absolut detall el fresc de la cúpula, l'àpside i el sostre de l'església jesuïta de Sant Ignasi de Loiola, a Roma, una obra realitzada entre 1685 i 1694 pel pintor barroc Andrea Pozzo.
El passat 15 de febrer, els especialistes de Hal2000 van fotografiar el fresc un total de 1.188 vegades amb una Nikon D2X equipada amb un objectiu AF VR Zoom-Nikkor 80-400 mm. El material obtingut al llarg de la sessió va ser sotmès al corresponent tractament informàtic fins a aconseguir la imatge d'excepcional qualitat que es pot veure a la web i que permet anar contemplant els diferents elements de la pintura, apropant-se o allunyant-se mitjançant el zoom.
A la llista de correu Internauta, on darrerament hi ha molta afició a la fotografia, s'ha organitzat de manera espontània una mena de safari fotogràfic per l'obra mestra d'Andrea Pozzo. Això ha permès a una de les llistaires, la Dolors, descobrir el que ella inicialment definia com “una mena de bossa de patates amb potes i ulls” que, en realitat, ha resultat ser un globus mig desinflat de “Bob Esponja” que, ves a saber quan, es va escapar de la ma d'alguna criatura i va quedar captiu al sostre de l'església.
El fet que "Bob Esponja", protagonista d'una famosa sèrie nord-americana de dibuixos animats, acompanyi a Sant Ignasi de Loiola fundador dels jesuïtes, té la seva gràcia sobretot després de la polèmica que va enfrontar l'any 2005 en els Estats Units a sectors ultraconservadors cristians i a progressistes per un vídeo musical de la fundació "We are family". En aquell vídeo, que segons els seus promotors, tenia per objectiu promoure la tolerància i el respecte cap a les diferents preferències sexuals, un centenar de personatges infantils com Bob Esponja, els Muppets i la granota René, cantaven la cançó "We are family" que va popularitzar el 1979 el grup Sister Sledge. Però en un sopar de simpatitzants del govern Bush, James C. Dobson, fundador del grup fonamentalista cristià "Focus on the Family", va encendre la metxa del que seria una llarga polèmica mediàtica, acusant a la fundació de voler rentar el cervell dels nens promovent l'homosexualitat. Tot plegat va donar lloc a llargues discussions sobre l'ús ideològic dels dibuixos animats, un precedent d'un altre cas ben absurd que s'ha viscut fa ben poc a Polònia amb els Teletubbies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada