divendres, 8 de juny del 2007

Apropiant-se petits cervells

Rafael García, el capellà de Villanueva de Bogas, un poble de 800 habitants de la província de Toledo, ha amenaçat en impedir que els nens i nenes facin la primera comunió si els seus pares no presenten objecció de consciència a l'assignatura obligatòria d'Educació per a la Ciutadania.


El mossèn ha enviat als pares dels infants que assisteixen a catequesi una carta amb la següent ordre:


"Los padres que se consideren cristianos y quieran que sus hijos se eduquen en los valores y principios morales del Evangelio, deben presentar en la secretaría del colegio la objeción de conciencia lo antes posible, ya que esta asignatura va frontalmente en contra de estos valores y principios"


La nota acaba advertint el següent: "Las Parroquias se guardan el derecho de poder negar a alguien la catequesis si no se presenta dicha objeción de conciencia".


El capellà d'aquest poble s'ha convertit doncs en la punta de llança de la campanya contra Educació per a la Ciutadania que des de fa temps porten a terme els bisbes, el PP i els seus mitjans de comunicació. Diumenge va ser llegida a totes les esglésies de la província de Toledo una carta pastoral de l'arquebisbe i cardenal primat d'Espanya, Antonio Cañizares en la qual -sense exigir l'objecció de consciència- carregava durament contra la nova assignatura:


"Esta Educación para la Ciudadanía es inaceptable en la forma y en el fondo: en la forma, porque impone legalmente a todos una antropología que sólo algunos comparten y, en el fondo, porque sus contenidos son perjudiciales para el desarrollo integral de la persona".


Probablement els capellans del morro fort tenen raó en una cosa: suposant que una criatura del segle XXI i de la generació PlayStation/Wii surti de catequesi convençuda que quan s'empassi l'hòstia sagrada li entrarà el cos, la sang, l'ànima i la divinitat de Crist, la despesa neuronal per entendre aquest i altres preceptes metafísics haurà estat tant elevada que ja no hi haurà espai per assumir idees terrenals i vulgars com el respecte als drets humans i als valors democràtics, la pau i la solidaritat, la igualtat entre homes i dones, el saber viure responsablement en una societat oberta i plural etc. etc.


En el fons, amb la seva carta enviada als pares, el capellà de Villanueva de Bogas intenta apropiar-se totalment del petit cervell de les criatures, perpetuant, gràcies a Déu ara només amb amenaces, allò que ja feien amb sang i foc a l'Edat Mitjana.


Postdata (9-6-2007): El capellà de Villanueva rectifica


Foto: església parroquial de Santa Ana, a Villanueva de Bogas

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una gran entrada. Que millor que dir les coses clares? Dir-ho de forma divertida! Completament d'acord amb el capellà... respecte entre cultures? Quina vergonya!