divendres, 14 de desembre del 2007

L'uròleg que fumava en el quiròfan


Fins dilluns no tornaran a funcionar amb normalitat els serveis de l'hospital de Can Ruti de Badalona, afectat dimecres per un incendi que va començar en el vestidor de dones situat al soterrani de l'edifici.


La investigació portada a terme pels Mossos d'Esquadra i els bombers confirma que la causa més probable del foc ha estat una cigarreta mal apagada que algú del personal del centre va dipositar en una paperera del vestidor. Per a tant, ens trobem davant una imprudència doblement flagrant que infringeix totes les normes: fumar en un edifici públic que a més pertany a la Xarxa d'Hospitals sense Fum i deixar la burilla encesa.


A la web de la Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum, promoguda pel Departament de Salut i per l'Institut Català d'Oncologia, es pot llegir el següent:


Els objectius que ha d'assolir qualsevol hospital que vulgui formar part de la Xarxa Catalana d'Hospitals són:


  • Aconseguir que l'hospital sigui lliure de fum a totes les àrees assistencials i de treball.


  • Aplicar un model d'intervenció efectiva amb compromís organitzatiu, grupal i individual per facilitar i reforçar el control d'actituds i de consum de tabac.


  • Promoure el compliment dels estàndards internacionals establerts per la Xarxa Europea d'Hospitals sense Fum.


Per a tant, encara que sigui a nivell individual i minoritari, alguna cosa està fallant en l'aplicació de les normatives antitabac a l'hospital Germans Trias.


Però no ens hem d'esverar. A la ciutat de Pescia, a la Toscana, un uròleg acaba de ser condemnat a pagar 4.500 euros per fumar dins un dels quiròfans d'un hospital, essent aquesta la primera multa que s'imposa a Itàlia per dany a la imatge de la sanitat pública.


El metge infractor va ser descobert amb la cigarreta a la ma en el quiròfan – l'indret on les condicions higièniques han de ser cuidades al màxim- durant una inspecció de la secció sanitària dels Carrabiners.


A Can Ruti, com a mínim, qui fumava ho feia en un dels vestidors i no pas a cap del 18 quiròfans del centre sanitari. Com es pot veure, el comportament humà, per negatiu que sigui, sempre pot ser pitjor.




Foto: El personal sanitari atenent en una terrassa de l'hospital als malalts evacuats. / Ferran Nadeu / El Periódico



3 comentaris:

Anònim ha dit...

És evident que la nostra societat és una dictadura dels fumadors.
La persona que va fer això no ho pagarà perquè els fumadors són sagrats. Aquesta persona hauria d'anar al carrer per tot el prejudici econòmic i tots els inconvenients que ha provocat a milers de persones, però no li passarà res. Estem vivint al paradís dels fumadors. És patètic.

Anònim ha dit...

Sembla ser que plou damunt mullat perquè l'abril passat ja hi va haver en el mateix hospital un primer incendi provocat per una burilla mal apagada...

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2667925

Anònim ha dit...

Trabajo en ese hospital y ni el primer, ni el segundo incendio han sido provocados por un cigarro mal apagado, es la escusa que se a puesto pero no es cierto.
Un dia antes del 2º incendio un escape de agua afecto a la segunda planta, primera y sotanos...caia agua por todos lados incluidos florescentes, salia agua por los enchufes, se inundo la cafeteria, las consultas de pediatria, parte de la farmacia y mucho más...
"CABLES MOJADOS,ENCHUFES" CUANDO SE DA LA LUZ" Adivinad que pasa,¿no? pasa que todo peta y como no habian puertas contraincendios ni extintores en condiciones paso lo que paso..., y digo "no habia" porque despues del incencio se han apresurado a arreglarlo todo.
Podria deciros tanto y tanto de lo que pasa hay que nunca acabaria.