dissabte, 22 de desembre del 2007

L'home barrufet


Es diu Paul Karason, té 57 anys i és l'ésser humà més proper als populars barrufets, els personatges de còmic infantil creats pel dibuixant belga Pierre Culliford "Peyo".


Com les petites criatures que viuen dins els bolets, aquest nord-americà té la cara de color blavós a conseqüència d'una mala administració d'un medicament. Fa uns quinze anys, Karason patia problemes a la pell causats per l'estrès i el metge li va receptar un fàrmac que conté plata i que s'havia de prendre per via oral. Com que la medicina no li donava bon resultat, l'home va optar per aplicar-la directament damunt la seva cara i, a més de provocar-se una dermatitis, la pell li va anar quedant gradualment de color blau i ara -veieu el vídeo- es passa el dia barrufa que barrufaràs per la seva inconsciència a l'hora d'administrar-se la medicació.


El cas de Paul Karason és espectacular però no pas únic. Recentment en un hospital canadenc, un equip de cirurgians estaven operant un pacient quan a d'inserir un catèter a l'arteria radial del braç va començar a sortir sang de color verd. L'estudi del cas ha permès aclarir que es tracta d'un trastorn anomenat sulfohemoglobinemia i provocat per àtoms de sofre que ocupen el lloc dels glòbuls rojos.


D'on provenia aquest sofre?: doncs d'un medicament, el Sumatriptán que el pacient prenia per combatre la migranya i que conté sulfonamida.


A Xina també hi ha un altre cas singular: un home que des de novembre transpira suor de color verd. Cheng Shunguo, de 52 anys, ha estat examinat pels metges i sotmès a anàlisis de sang sense que a hores d'ara s'hagi pogut aclarir l'origen d'aquest singular problema.


Un cas digne de ser investigat pel Dr. Gregory House.