dijous, 22 de març del 2007

L'estàtua dels dos caps

Jérôme Murat, un mim francès de l'escola de Marcel Marceau, és el protagonista d'aquest meravellós vídeo en el qual presenta el número de l'estàtua dels dos caps.

Murat va començar la seva carrera treballant al carrer per poder-se pagar els seus estudis de mim amb el professor Ivan Bacciochi. Allà, a tocar de la gent, és on va quedar fascinat per la immobilitat i el misteri dels homes estàtua.

Després va aprendre l'art de les marionetes seguint els passos de Philippe Genty i de tot plegat, barrejat amb uns polsims de màgia, en va sorgir l'actual Jérome Murat, una estrella que podria encaixar en el firmament visual del Circ du Soleil però que brilla amb llum pròpia a tots els shows televisius i festivals en els que participa.

No us perdeu per rés del món aquest vídeo i si, una vegada vist dues, tres o quatre vegades, no heu descobert encara els trucs del número, podeu donar un cop d'ull a aquesta plana on algú els intenta explicar de dalt a baix.

Abans però, apagueu les llums de l'habitació, pugueu el volum del so i deixeu-vos portar per la fantasia amb les imatges que veureu a la pantalla.

Comença l'espectacle!

2 comentaris:

Lo Vilot ha dit...

Bona nit Toni

Fa dies que no entrava al teu bloc. Per llegir-lo tranquil•lament, vull dir (era dels pocs que mirava de reüll). Se m'ha girat una mica de feina. Es allò que te el treballar ;-)

Resumin ho faig aqui mateix. Excel•lents articles i exquisits vídeos. Amb el teu permís he agafat un parell, entre ells aquest (l'altre, l'animació del semàfor).

Una forta abraçada.

Toni Dalmau ha dit...

Gràcies noi :-)

Fes servir el vídeos que vulguis.

Salut!