dimecres, 3 de setembre del 2008

Un embaràs polític

L'embaràs de la filla adolescent de Sarah Palin, candidata republicana a la vicepresidència dels Estats Units ha introduït encara més els afers familiars en el debat polític de la campanya electoral nord-americana. 


Aquesta temàtica ja era objecte de discussió quan es va saber que la governadora d'Alaska s'havia reincorporat a corre-cuita a la feina el passat mes d'abril, només tres dies després de tenir un fill amb síndrome de Down i, per a tant, amb unes necessitats d'atenció especial. La qüestió és delicada i són moltes les dones que es pregunten si Palin no es va precipitar en posar per davant les seves responsabilitats polítiques a les maternals. 


En tot cas, el fet d'haver decidit tirar endavant aquell embaràs és coherent amb l'ideari antiabortista i molt conservador de la candidata republicana com també ho és que ara Bristol, la filla de 17 anys, estudiant d'institut i embarassada de cinc mesos, es vesteixi de blanc i tingui la criatura. 


Però el que ja no sembla tant lògic és que, vista aquesta darrera experiència i en un país on el 60 per cent d'alumnes d'ensenyament mitjà declaren haver tingut alguna relació sexual, Sarah Palin segueixi oposant-se a l'ensenyament de l'educació sexual en els centres educatius i continuï confiant en la promoció de  l'abstinència entre els joves. 


Com si l'esclat de les trempades hormones juvenils es pogués aturar posant la Bíblia entre les cames i ensenyant -com propugna la candidata- la doctrina del creacionisme a les escoles. 


Foto: Bristol Palin i el seu germà Trig durant el míting de presentació de la seva mare com a candidata a la vicepresidència. / AP             

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això demostra que quan tens una moral de portes enfora, sovint te'n cal una altra de portes endins per entomar els problemes que et busca la de cara al públic...