dissabte, 3 de maig del 2008

Els PPtons


Els PPtons from tonidal on Comiqs

El lider del PP, Mariano Rajoy i la presidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre han aprofitat la festa del Dos de Mayo, commemoració de la revolta contra els francesos, per escenificar una falsa pau. I també s'ha apuntat al petoneig l'alcalde Alberto Ruiz-Gallardón, enemic acèrrim d'Aguirre.

Representacions de cara a la galeria perquè uns i altres tenen clar que la guerra oberta amb llums i taquígrafs és contraproduent pels seus interessos i pels del partit.

Els ganivets ben esmolats, amb la gavina del PP gravada al mànec, continuaran a l'aguait, esperant que Rajoy faci un pas en fals abans o després del proper congrés del partit o caigui definitivament en desgràcia a les següents cites electorals.

El millor és doncs fer-se petons i intentar fer creure que són autèntics. Ja ho va dir el propi Rajoy fa unes setmanes quan Aguirre i Ruiz-Gallardón van representar una comèdia semblant:

He estado con los dos, los dos están haciendo campaña, trabajando muy bien. Estoy muy satisfecho de lo que he visto hoy y de este beso de verdad. Creo que la española cuando besa, siempre besa de verdad”.

De l'acte d'ahir, celebrat a la seu del govern regional, a la Puerta del Sol, m'ha divertit especialment l'anècdota protagonitzada per Manuel Pizarro i explicada d'aquesta manera per El País:

Pizarro fue también objeto de la comidilla general porque se lanzó como un poseso a buscar una moneda, según varios asistentes. Era de 10 céntimos y se le había caído a Miguel de la Quadra, que pronunció un pequeño discurso en nombre de quienes recibieron las medallas de la Comunidad de Madrid. Según los testigos, el ex presidente de Endesa, en lugar de devolverla, la guardó en su bolsillo.

Després diran dels catalans...