dissabte, 31 de maig del 2008

El brau no es deia Mariano


La alternativa en Las Ventas” titula avui a portada El Mundo, mentre que el El País publica una foto similar a les planes interiors amb un títol d'intencions ben diferents: “La oposición a Rajoy, en el burladero”.


Segons el Diccionario de la Real Academia Española, la paraula “Alternativa” significa, en termes taurins, “ceremonia por la cual un espada de cartel autoriza a un matador principiante para que pueda matar alternando con los demás espadas”, mentre que un “burladero” és la “valla que se pone delante de las barreras de las plazas y corrales de toros, separada de ellas lo suficiente para que pueda refugiarse el lidiador, burlando al toro que lo persigue”.


És a dir que pel diari de Pedro J. , alguns dirigents populars que, convidats per la Comunidad de Madrid, propietària de la plaça, van veure ahir junts, des de la zona del burladero 21, la cursa de braus, són o haurien de ser el clar recanvi de Rajoy, mentre que pel rotatiu de Prisa estan amagats darrera la barrera esperant temps millor.


A la foto de Begoña Rivas (El Mundo) es pot veure a la dreta al ratista Juan Costa, coordinador del darrer programa electoral del PP i de qui es diu que escara especula amb la possibilitat aritmèticament suïcida d'encapçalar una llista alternativa a la de Rajoy de cara al proper congrés del partit. A la seva dreta hi ha Ignacio Astarloa, secretari de Llibertats Públiques del PP, personatge que va donar ple suport a María San Gil en la seva estripada contra la direcció popular; Ignacio González, vicepresident de la Comunidad de Madrid i ma dreta d'Esperanza Aguirre; Gabriel Elorriaga, secretari de Comunicació del PP, que aquesta setmana ha sorprès a tothom afegint-se al sector crític amb un dur article en El Mundo; i, a peu dret, un altre home de confiança d'Aguirre, Enrique Granados, secretari general del Partit Popular a Madrid.


Així doncs, la tarda de la Feria de San Isidro va aplegar a crítics durs i a moderats per veure, des de la barrera, la lídia de cinc toros de la ramaderia d'Adolfo Martín. Les cròniques asseguren que tres d'ells eren “ben presentats” i “van complir amb el cavall”, mentre que els altres dos eren “nobles” però, a l'hora de la veritat, tots van acabar essent “ensopits i descastats”.


Això sí, contràriament al que pugui semblar i malgrat els aplaudiments que durant la sort de matar van sortir del burladero 21, no hi ha constància que cap dels braus portés per nom Mariano.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ignacio Gonzalez "se retrató" el miercoles, en el juicio a Don Federico......