dimarts, 5 de desembre del 2006

Una història de superació

La dona d'aquest anunci es diu Sònia. La conec des que era menuda i jugava amb nines. Un dia, en plena joventut, la carretera li va canviar la vida, però en aquell punt i a part on els familiars i amics hi vèiem una altíssima muntanya que trencava l'horitzó, ella va tenir prou força per descobrir-hi l'inici d'un camí per continuar avançant d'una manera diferent, una drecera per superar la cursa d'obstacles que tenia al davant.

No ha estat senzill. Hi han hagut moments durs, però sempre que ha caigut s'ha tornat a alçar. Ho ha fet amb la seva pròpia empenta -que és molta- i amb la que li han sabut aportar les persones que l'estimen.

Ja fa temps que la Sònia ha recuperat la “normalitat” de qualsevol dona jove. Té un nen molt trempat, en Martí, una vida laboral activa i un coixí d'amistats que ha sabut conrear amb el seu optimisme i humor.

M'explica que fa unes setmanes els de MIFAS li van proposar protagonitzar aquest singular anunci que va aparèixer diumenge a tota plana a la premsa gironina en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

La idea era fer un anunci impactant en el qual no hi sortís cap cadira de rodes. No saps el que em va costar pujar en aquest collons de tamboret!!”.

A la fotografia, la Sònia riu amb la satisfacció que dóna haver escalat novament aquella muntanya que, anys enrere, els seus amics, els que caminem, ens miràvem amb tanta por i amb tant desconeixement sobre el que significa, en el dia a dia, patir una lesió medul·lar.

Ella sap que l'esforç sempre val la pena i encara més si ajuda a canviar una societat en la qual l'incompliment flagrant per part de moltes empreses de la Llei d'Integració Sociolaboral dels Minusvàlids fa que el 23,8 per cent de discapacitats en edat laboral no trobin ningú que els vulgui contractar. Ella, n'estic segur, tornarà a pujar mil vegades en aquest tamboret per conscienciar als polítics sobre la incongruència que suposa a l'inici del segle XXI que un 10 per cent de la població continuï patint problemes de mobilitat per un deficient disseny de carrers i d'edificis.

La de la Sònia és una història de superació, un missatge d'optimisme i de força per pensar-hi i per actuar.

Avui ella celebra el seu 37 aniversari. Per molts anys :-)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ets un crac, Toni. 'Apoio' la teva moció.

Mininu