dimarts, 24 de juny del 2008

Friquisme d'Eurocopa

La transmissió per la Cuatro de l'Espanya-Itàlia ha polvoritzat tots els rècords d'audiència a l'estat espanyol des del 1992, any en que van començar a funcionar els audímetres: 15.372.000 espectadors van seguir en directe la ronda de penals, amb la qual cosa Cesc Fàbregas, Villa, Casillas i companyia no tant sols van trencar diumenge el malefici dels quarts de final (des del 1984 la selecció no superava aquesta ronda en grans competicions), sinó que a més d'eliminar als campions del món, van derrotar al tàndem Zapatero-Rajoy, que en el seu cara a cara electoral s'havien coronat reis de l'audiència aplegant uns 13 milions d'espectadors.


Així doncs, amb la mirada posada a la semifinal de dijous contra Rússia, els seguidors de La Roja podran continuar uns dies més disfressant-se de guàrdies civils o de toreros, aportant a l'Eurocopa una nota de color pintoresca que lliga amb el friquisme ja observat en altres esdeveniments com el festival d'Eurovisió i el sorteig de la Grossa de Nadal.


De tota manera, amb això del divertiment friqui, els afeccionats espanyols no es queden pas sols. Aquí teniu una recopilació d'imatges que he preparat en la qual es poden veure als seus col·legues alemanys, russos, holandesos, francesos o austríacs fent prou mèrits en aquest carnestoltes de les grades.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

És possible que hi hagin fotos repetides en diverses mides? En qualsevol cas, un interessantíssim document antropològic... i pel que fa a les dades d'audiència, una cosa queda ben clara: el futbol interessa molt més que la política.

Toni Dalmau ha dit...

Hola Moz:

Respecte al que comentes de les fotos repetides a diferent tamany, dir-te que està fet expressament. La imatge petita d'obertura de cada bloc de seguidors serveix només d'il·lustració i després la torno a posar a tamany gros perquè es pugui veure bé.

Salut!