dilluns, 16 de juny del 2008

El constructor a la forca

El daltabaix del sector de la construcció s'està notant considerablement a la premsa amb la davallada dels anuncis immobiliaris. Tot i això, hi ha constructors i promotors que han optat per introduir a la seva publicitat, com a reclam, una preocupació -la crisi econòmica- que és present a tots els àmbits de la societat. Algun constructor, com el que ahir va posar a La Vanguardia l'anunci que reproduïm a dalt, opta per l'efecte dramàtic incloent el dibuix amb ell mateix penjat a la forca, mentre que altres -anunci de baix- intenten posar al mal temps bona cara i treure'n algun benefici.


Dissabte a Mercabarna, la gamba de Palamós es venia a 95 euros el quilo, quan el preu habitual són uns 60 euros. No vull ni pensar a quant es pagarà un plat d'aquest marisc al restaurant, un preu ben segur estratosfèric amb l'excusa que han entrat pocs exemplars degut a la vaga dels transportistes i dels pescadors. Però si hi ha clients disposats a treure foc a la visa amb luxes gastronòmics, segur que també hi haurà gent amb prou capital per pescar a les aigües convulses del mercat immobiliari comprant a la baixa i esperant, el temps que calgui, que arribi el moment oportú per tornar a vendre.


Com diuen en castellà, “A río revuelto, ganancia de pescadores”, un refrany que té un equivalent prou sonor a Menorca: “A riu brut de torrentada, es peix es fa xalada”.



Vía: Lo Vilot