dilluns, 9 de juny de 2008

Un esmorzar molt especial

Ring, ring, ring.

Trucada a Can Faves. S'hi posa el xef i una veu amable i prou convincent el convida a un esmorzar molt especial. Vençuda la reticència dels primers instants, Santi Santamaria accepta la proposta i a l'endemà al matí assisteix a la cita.

Li donen el bon dia amb extremada professionalitat, el fan asseure a la millor taula del menjador i dos minuts més tard s'apropa un cambrer empolainat de mariscal i li serveix, amb flegma britànica, un cafè amb llet sòlid que es pot sucar en un croissant líquid.

El xef reacciona primer amb sorpresa, després amb suor freda, tot seguit amb indignació culminada amb la còlera de Júpiter i rematada...

...amb una caiguda del llit!

S'alça de terra i respira a fons. Ha estat un malson angoixós fruit de la tensió dels darrers dies.

El xef es tranquil·litza fent un riu, es renta la cara i les dents, es vesteix i baixa a esmorzar. Es pren un cafè amb llet com déu mana i un croissant recent fornejat.

La deliciosa tradició de tota la vida.

Amb el regust de llet i mantega persistent al paladar, Santamaria fa el darrer glop fullejant El Punt i queda glaçat amb una de les notícies:

Un xef crea un cafè amb llet sòlid per sucar en un «croissant» líquid. Francesc Ferrero i l'inventor Pep Torres no descarten comercialitzar el producte

Un soroll familiar li fa caure el diari de les mans.

Ring, ring, ring.

Trucada a Can Faves. El xef agafa nerviós el telèfon i una veu amable i prou convincent el convida a un esmorzar molt especial...


Foto: Pep Torres i Francesc Ferrero, oferint el seu particular cafè amb llet i croissant. / J. Torrents (El Punt)

1 comentari:

moz ha dit...

Pobre senyor Santamaria... És clar que el mateix relat sobre en Ferran Adrià no tindria gràcia.
Jo vaig llegir la notícia a NPC i també vaig pensar en el gran derrotat de la guerra dels fogons...