dimecres, 11 de juny del 2008

Catalunya sense pebrots

Tercer dia de la vaga dels transportistes. Ara que, gracies a la Moreneta, es poden omplir d'aigua les piscines hi ha treballs per posar combustible als dipòsits dels cotxes i aliments frescos la nevera.


Per allò de l'estalvi, la majoria d'empreses tenen des de fa temps el magatzem a la carretera ( el clàssic “Ja li enviarem a buscar”) i això fa que l'aturada d'una part minoritària dels transportistes bloquegi el país. Això i la por a les accions violentes dels piquets, una actitud que, davant els ulls de l'opinió pública, fa perdre crèdit a les justes reivindicacions d'un sector de petits empresaris i autònoms que, degut a l'increment del preu del gasoil i a l'explotació que pateixen per part de les centrals de compres, perden bous i esquelles cada vegada que surten a la carretera.


Acostumada a viure en la opulència, una part de la població ha reaccionat amb una certa histèria acumulant queviures i carburant com si estigués a punt d'esclatar la Guerra dels Mons i multiplicant els efectes del boicot.


A TV3, una venedora de fruita i verdura del mercat de la Concepció de Barcelona assegura que a Catalunya ja no hi ha pebrots. És a dir, que, maleït sia, no podrem fer escalivada!. I a RAC1 informen que dues clientes d'un supermercat s'han dit el nom del porc per assolir el gloriós objectiu de quedar-se amb el darrer pollastre de l'establiment.


A la carretera i davant els grans centres de distribució, la policia i els piquets juguen al gat i al gos i a Madrid, el govern socialista i els representants dels transportistes no es posen d'acord en un llistat de reivindicacions que en algun dels punts s'escapa de les mans de Zapatero i Magdalena Álvarez (déu meu, la ministra novament a l'ull de l'huracà!) i penetra en el terreny de les competències europees. Mala peça al teler.


Es comenta que els vaguistes utilitzen els seus webs per comunicar d'on venen i cap a on van els camions que intenten trencar el bloqueig. Faig una visita pels llocs d'internet de la AGTC-Fenadismer, ASTAC Condal, FS TRADE i ANEAC i no hi veig res d'especial fora dels comunicats oficials sobre la vaga. Suposo que, en tot cas, fan servir la zona restringida dels webs on només hi poden entrar els afiliats. Em passejo pel fòrum de l'AGTC esperant trobar intenses discussions sobre els fets dels darrers dies però tampoc n'hi han. Un tal Luisito explica un sopar de duro sobre com guanyar una Wii en una promoció de Licor 43. Em crida, això sí, l'atenció un banner que surt en aquest fòrum i que anuncia, ni més ni menys, que el cercador de receptes de cuina de Repsol YPF.


És a dir que la multinacional petroliera manté la publicitat en el web d'una de les organitzacions dels piquets que intenten boicotejar l'arribada de carburant a les seves 3.800 gasolineres.


I no és maco tot plegat?


Foto 1: Un grup de camions de la flota de Repsol circulant en direcció a Santiago de Compostela, escortats per la policia. / La Voz de Galicia

Foto 2: Captura de pantalla de la publicitat de Repsol al web de l'AGTC.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hahaha! Molt bo això de no hi ha pebrots!

Realment penso que és la gent que s'avorreix una mica (que no són una miòria) que no té res millor a fer que anar al super i barallar-se pel (suposat) ultim pollastre de l'univers.

Que s'ho passin bé podent explicar que han anat al super i que no quedava ni aquest ni aquell altre producte..que tinguin coses per parlar i discutir... estic amb ells, la vida a vegades es torna realment avorrida i cal aprofitar les mínimes ocasions de tensió o entreteniment que tant de tant en tant ens ofereix.