dimecres, 23 d’abril del 2008

El llibre més absurd

Amb el permís de “Cabòries. La volta al Polònia en 80 gags”, el llibre més absurd i surrealista d'aquest Sant Jordi - no pel seu contingut sinó pel moment d'aparèixer- és "Thierry Henry. Pasión por el futbol". Els seus autors- Albert Masnou i Juan Manuel Díaz- expliquen al llarg de 190 planes la vida i miracles d'aquest futbolista francès que va arribar al Barça després de passar per altres equips com el Mònaco, Juventus i Arsenal.


"Henry era el fichaje estrella de esta temporada. Costó 24 millones de euros y más de 30.000 aficionados fueron al Camp Nou el día de su presentación. Estaba llamado a ser el 'cuarto fantástico', junto a Ronaldinho, Messi y Eto'o. Pero en sólo ocho meses todas las previsiones han cambiado. El brasileño lleva tiempo desaparecido y ya se está negociando su traspaso al Milan. El argentino y el camerunés se han pasado media temporada lesionados. Y la aportación del francés ha estado muy por debajo de lo que se esperaba de un crack que cobra 8 millones de euros al año. Sus problemas físicos, su falta de adaptación al 'estilo Barça' y su compleja situación personal (recién divorciado y sin poder ver a su hija), le han pasado una factura demasiado alta. Aun así, no hay excusas para un rendimiento tan mediocre. Por eso, ahora que llegan los partidos más importantes, esperamos que Henry demuestre lo que vale. No sólo económicamente, sino también futbolísticamente."


Aquesta contundent opinió sobre un dels fitxatges fins ara menys rendibles de l'era Laporta – “al loro que me los están embaucando" - apareixia ahir a la contra de l'Sport en un article signat per Lluís Mascaró, un dels dos directors adjunts d’aquest diari esportiu que és, precisament, el mitjà que en mal moment ha editat el llibre sobre Henry.


Això sí, ningú podrà acusar a l'Sport d'utilitzar la darrera plana del rotatiu per fer un publireportatge d'aquesta "pasión por el futbol" que es va perdre a la porta de sortida de l’estadi de l'Arsenal i, malauradament, no s'ha deixat veure, al llarg de la temporada, a la gespa del Camp Nou.


Posem un ciri a l'altar blaugrana i esperem que avui, en el partit de la Lliga de Campions contra el Manchester, el francès mostri el seu talent i doni algun argument als deprimits culés per justificar l'adquisició del dissortat llibre.