divendres, 22 de setembre del 2006

Losantos i els assassins de Ponent

Cagar-se en la pàtria, o si voleu, en la religió o en l'idioma dels altres és com posar un misto en un barril de pólvora. Els extrems són territoris amb poc sentit de l'humor i, si el tenen, s'acaba just quan algú gosa traspassar, amb menys o més fortuna, el seu límit fronterer. I aquí comença el problema.

Al bufó provocador Leo Bassi – que es defineix com a “fonamentalista laic” - li van posar una bomba incendiaria en el teatre de Madrid on presentava la seva obra “Revelación”, la mateixa que aquest dimecres ha estrenat sense cap problema a Barcelona.

Per la seva part, Pepe Rubianes ha tornat de la capital del regne amb el cul roig encès per les puntades de peu simbòliques i anònimes que l'extrema dreta li ha fotut, com si les seves natges de còmic histriònic fossin les de l'alcalde Ruiz-Gallardón, l'autèntic objectiu de l'atac.

Rubianes es va passar un ou i part de l'altre quan fa vuit mesos se li va escalfar la boca a TV3. Però també s'ha de reconèixer que després d'entrar a la Terra Extrema galopant damunt dels exabruptes, va demanar disculpes. Altres ni es molesten a fer-ho.

Fa uns dies, el periodista Toni Soler va escriure un article a La Vanguardia titulat “Federico son muchos”. Es referia, naturalment, al cas Rubianes i al títol de l'obra - “Lorca eran todos”- que no s'ha pogut presentar al Teatro Español.

El Madrid oficial- escrivia Soler- , aguijoneado des de la COPE por Federico – no el poeta sino el prosaico-, sólo paga a tocateja cuando el artista de turno lanza el mensaje correcto. En cuanto a García Lorca, no tiene culpa de nada, però bueno: tampoco la tenia en 1936 y pagó el pato igualmente.

A l'endemà, l'article de Toni Soler va ser objecte de comentari a la COPE. Federico Jiménez Losantos va començar per fotre a parir La Vanguardia assegurant que des de que no es diu La Vanguardia Española és un mitjà “donde escribe cualquiera y le hace el trabajo sucio a los nacionalistas”.

A continuació va contestar directament a Toni Soler:

Si alguien en Madrid hubiera dicho la mitad de lo que dijo Rubianes en TV3 no es que no le hubiesen dejado entrar en Cataluña, le hubieran asesinado ya en Lérida. A lo mejor tú, Toni”.

Naturalment, ni a Jiménez Losantos ni als seus il·lustres empresaris, els sants barons de la Conferència Episcopal , els ha passat pel cap demanar disculpes per haver atribuït als lleidatans en general i al pobre Soler en particular aquests instints assassins.

En tot cas, seria interessant saber què en pensa de tot plegat el bisbe de Lleida. Més que res perquè si creu que va a missa tot el que diu la COPE, hauria de reunir immediatament als capellans de la seva diòcesi i posar en marxa una campanya preventiva per recordar als fidels la vigència del 5è manament, aquell que diu “no mataràs”. Pel que fa al vuitè (“No donaràs fals testimoni ni mentiràs”) estarem d'acord en que no hi ha res a pelar-hi: cada matí s'encarrega de matar-lo l'estrella de la ràdio. La ràdio dels bisbes.

1 comentari:

Lo Vilot ha dit...

Hola Toni:

Vaig escoltar el tall a RAC1 l'endemà de dir-ho.

Com lleidatà es evident que no li desitjo cap mal, això si va per Lleida (o per qualsevol altre lloc, no te el que ha de tenir, tot i que és capaç per provocar) i me'l trobo, una mirada de despreci la te assegurada, (el Sussantos, vull dir). Res més, que més voldria.

Tractar-nos d'assesins?, que lladri el gos. Nosaltres sabem com som. Entre d'altres coses que no ens busquin les pesigolles.

"Lo Vilot" (lleidatà fins que mori i encara ja veurem)

p.d.: Altre cop felicitats per les formes i fer-te resó.