dimecres, 14 de desembre del 2005

Boadella ja té la foto

Albert Boadella, a qui ningú li pot discutir que és un bon mestre d’escena, ja ha aconseguit fer-se a Girona el que cercava: la foto on apareix com a víctima del nacionalisme radical.

El boicot d’una vintena d’independentistes a l’acte organitzat ahir al vespre per la plataforma Ciutadans de Catalunya , ha servit d’escenari perfecte per aquesta foto d’Efe que surt publicada avui a bona part de la premsa.

En primer terme, el director teatral somriu amb un cert aire de satisfacció, mentre al darrera un dels independentistes, acompanyat per l’estelada, prem un esprai pudent.

Quant de joc donarà aquest gas, fètid però inofensiu, als comentaristes de la Brunete mediàtica, tan predisposats els darrers mesos a comparar el món polític català amb el nazisme!. “Gas nazi contra Boadella! Gas nazi contra els no nacionalistes!”.

Avui a La Mañana de la COPE, ja hi triomfava un dels col·legues de Boadella, en Francesc de Carreras. El catedràtic aprofitava el programa de Jiménez Losantos per exonerar de culpes al reduït grup de protagonistes de l’acció a Girona i per atribuir la responsabilitat dels fets als qui “des de la societat, la premsa i les institucions no fan res, guarden silenci o fins i tot ho justifiquen”.

És la vella tàctica de fer anar el ventilador i fer recaure damunt un conjunt més ampli de la societat, en aquest cas la catalana, les accions concretes d’un grup de radicals. I són precisament aquests els qui amb els seus crits i sense voler-ho, han fet un favor a la plataforma de Boadella, donant-li més ales perquè, com ha anunciat Francesc de Carreras, es presentin com a partit polític el gener vinent amb la mirada posada a les futures eleccions autonòmiques.

És si fa no fa, el mateix error comès pels militants de les JERC que es van encadenar recentment a la façana de la COPE a Madrid. Ahir, La Vanguardia informava que el nucli dur de la direcció d’ERC, amb en Josep Lluís Carod-Rovira i en Joan Puigcercós al capdavant, havia renyat amb fermesa als responsables de les JERC, en considerar que aquest tipus d’accions “perjudiquen la imatge de credibilitat d’un partit de Govern”.

Precisament, aquell acte de protesta no tant sols va ser aprofitat políticament per la COPE i pel PP, sinó que, a més, va fer que Zapatero marquès distàncies amb ERC, cosa que va agradar, i molt, a Mas, que es va oferir al PSOE com a “soci més estable” que els republicans.

Clar que una cosa són les JERC i ERC i l’altra els Maulets , que amb el seu boicot a Girona han permès fer-se la foto de campanya a Boadella i que no tenen la responsabilitat exigible, com a mínim, a qualsevol força de govern.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Coincideixo plenament ... si, ja té la foto ... i, com be dius, els altres també

... s'ho haurien de fer mirar. Em faran pensar malament .... ?

Anònim ha dit...

És una molt bona noticia! L'hi desitjo el millor a l'Albert Boadella i a la seva gent!

L'Albert, sens dubte guiat per la seva PASSADA estimació a Catalunya, ha pensat que el millor que podía fer, era dividir més a la
dreta. Quant més dividida estigui la DRETA -etiquetes a una banda, son EVIDENT i CLAMOROSAMENT DE DRETES-, millor per a tothom.

Salut i República!