divendres, 2 de desembre del 2005

Quan la dreta cau del cel

Sabut és que les noies dolentes poden anar a tots llocs mentre que les bones només tenen dret a un bitllet al cel. A la dreta sociològica i política li passa com a les noies bones de la Mae West: sempre va al cel.

Creences al marge, els fets certifiquen que tot el que puja baixa i que si alguna cosa pot fallar acabarà fallant (primera Llei de Murphy).

Ahir al migdia, Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre van caure del cel, que és també des d'on acostuma a caure la dreta, faltaria més!. Per sort no es va complir la segona Llei de Murphy que diu ,més o menys, que si hi ha possibilitat de que algunes coses fallin, la que provocarà més danys serà la primera. Gràcies a l'àngel de la guarda, dolça companyia, els dos polítics del PP i la resta de passatgers que anaven a l'helicòpter accidentat a la plaça de toros de Móstoles van sortir il·lesos i les úniques víctimes van ser dos dels dits acusadors de Rajoy. Ara al líder popular li queden encara vuit dits (sense comptar els dels peus) per continuar anatematitzant als contraris. I a fe de Déu que els farà servir a la manifestació de demà contra l'Estatut.

Com que per fortuna l'accident no ha tingut conseqüències greus (pensar amb Zaplana o amb Acebes com a "recanvis" naturals de Rajoy fa feredat i no parlem d'un hipotètic retorn d'Aznar), l'episodi ha generat tota mena d'acudits. En una trobada informal amb periodistes, el president del Parlament Europeu, Josep Borrell va voler desdramatitzar la notícia que li acabava d'arribar pel mòbil exclamant:

"Això els passa per anar als toros amb helicòpter!"

Poc desprès, la COPE ja exigia la dimissió de Borrell i, immediatament, el polític socialista demanava disculpes a Rajoy i a Aguirre per una sortida de to que els que ocupen càrrecs institucionals no es poden permetre.

L'enginy popular, que no pateix aquestes servituds i que té considerable mala llet, s'ha encarregat de distribuir per SMS i per correu electrònic acudits de discutible to com el que explica que l'"Esperança és l'últim que es perd" o el que assegura que "amb la fractura d'un dit, Rajoy ha patit per primera vegada la falange".