dijous, 8 de desembre del 2005

La dama perd ferro

L’exprimera ministra britànica Margaret Thatcher, de 80 anys, ha abandonat avui l’Hospital de Chelsea i Westminster, on havia estat ingressada ahir en sentir-se “feble”.

L’hospitalització de la Dama de Ferro es va produir poc després que es fes públic que la seva filla Carol Thatcher, periodista de 52 anys, acabava de ser proclamada guanyadora del programa “Get me out of here”, la versió anglesa de L’Illa dels famosos.

Per obtenir aquest triomf amb els vots de mig milió de televidents, Carol va haver de superar a la selva australiana tot un seguit de proves de dubtós gust, entre elles menjar turmes de cangur, ulls de peix i cucs, deixar-se gravar pixant i nedar en un llac entre serps i granotes verinoses.

Margaret Thatcher, que al llarg de la seva vida política d’exemplar ultraconservadora va abolir la distribució gratuïta de llet, va intentar eliminar el poder dels sindicats, va enviar milers de persones a l’atur, va posar fi a l’educació gratuïta, va imposar nous impostos, va reprimir amb duresa als miners i va respondre amb sang i foc l’ocupació argentina de Les Malvines, no ho hauria fet mai això de menjar turmes de cangur.

No es doncs d’estranyar que es sentís “feble” en descobrir el que havia perpetrat la seva filla per la selva australiana, un desastre familiar més a afegir als maldecaps que li va donar el seu fill Mark, bessó de Carol, quan fa uns mesos es va veure implicat en un estrany complot contra el president de Guinea Equatorial, Teodoro Obiang.

A l’època gloriosa amb el meu amic Reagan - rememorava probablement la Dama Ferro en el seu llit de l’hospital londinenc- no calia nedar en un llac entre serps per guanyar un premi de 59.000 euros ni organitzar un complot d’opereta per enderrocar un govern africà. Nosaltres ho fèiem tot amb infinita elegància. Per la glòria de l’Imperi Britànic i d’Amèrica”.

Imatge: The Guardian