dissabte, 13 de desembre del 2008

Quan l'escut no fa la cosa


Dues imatges curioses i prèvies al clàssic Barça-Real Madrid.


El personatge de la fotografia de dalt, malgrat l'escut que apareix al seu darrera, no és precisament un seguidor merengue. Els culés l'haureu conegut. És tracta ni més ni menys que de Guillermo Amor, exjugador, al llarg dels anys noranta, del F.C. Barcelona i el que més títols ha guanyat a la història del Barça: 17, entre ells la Copa d'Europa del 1992.


Ahir va ser un dels convidats a la tertúlia d' “El Club” de Tv3, dedicada al partit Barça-Madrid, i la casualitat va fer que durant bona part del programa aparegués a la pantalla situada darrera d'ell l'escut blanc. Vist l'historial de Guillermo Amor -onze temporades jugant de blaugrana- la cosa feia una mica mal d'ulls i fins i tot, l'Albert Om va demanar al realitzador que substituïssin l'escut per qualsevol altra imatge.


Per cert, que l'únic representant merengue a la tertúlia va ser el periodista gironí Jordi Mercader, antic col·lega de l'època gloriosa d'El Punt, responsable de comunicació de les campanyes electorals de Raimon Obiols, Narcís Serra i Pasqual Maragall i director de Comunicació de la Presidència de la Generalitat durant l'etapa Maragall, experiència, aquesta darrera, que ha explicat en el seu llibre “Mil dies amb PM” (La Magrana).


Segons va dir Mercader, no hauria de ser tan estrany que ell sigui del Real Madrid. El que és rar, va subratllar, és que es segueixi barrejant futbol amb política.


Ho seria, efectivament, si aquest fos un país normal...


La imatge de sota també és curiosa. Es tracta d'una barra de haixix amb l'escut blaugrana i amb la inscripció “Vica el Barca (sic)”. Aquesta barra, junt amb d'altres d'idèntiques, formava part d'un carregament de 426 quilos de haixix incautat aquesta setmana a quatre garatges de Cerdanyola del Vallès. En relació a aquest cas, la policia ha detingut a sis presumptes narcotraficants, cinc d'ells d'origen marroquí, el país d'on procedia la droga.


Aquest haixix amb l'escut del Barça podria anar de conjunt amb el sorprenent encenedor-llanterna que us mostrava fa uns dies, un objecte també procedent del Marroc, amb l'escut blaugrana gravat en el lateral i que en obrir la llanterna projecta la imatge d'Osama bin Laden.


1 comentari:

SERGIBR ha dit...

Quan un marca tres gols en un partit i va fumat, es diu que ha fet un haixtric.