dilluns, 22 de desembre del 2008

L'atzar somriu a Catalunya


Ofegats per la sequera financera i convertits en l'ase dels cops entre el PP i el PSOE, el sorteig de la Loteria de Nadal ha fet avui l'ullet a Catalunya regant els esperits confosos i tristois dels habitants d'aquesta terra amb una pluja milionària: 564 milions d'euros de la Grossa (al número 32.365), venut gairebé tot a Barcelona i Sant Quirze, i quatre cinquens premis, dos d'ells quasi complerts.


En total gairebé 600 milions d'euros.


Tenint en compte que a Catalunya s'han invertit uns 460 milions en la compra de números per aquest sorteig (només Madrid es situa al capdavant amb 461), el resultat final dóna un balanç positiu de 140 milions d'euros, xifra que, traduïda a les antigues pessetes -cosa que sempre fa efecte- és converteix en una picossada de 23.240 milions.


Si, ja sé que a les negociacions sobre el finançament autonòmic hi ha damunt la taula quantitats molts més altes, però més val ser prudents i discrets a l'hora d'airejar els resultats positius de la Grossa per Catalunya. No sigui que algun president autonòmic digui que els catalans som insolidaris fins i tot amb els jocs d'atzar. O que l'amic Zapatero – el de “el PSC somos nosotros”- introdueixi un factor corrector -a la baixa- a la seva afilada calculadora.


Imatge: acudit d'en JAP avui en El Punt.