dilluns, 29 de desembre del 2008

La crisi amb humor

Al mal temps, bona cara. La situació econòmica no permet riure gaire però, precisament per això, cal valorar el sentir de l'humor de ninotaires com Joan Antoni Poch (Girona, 1958).


Amb la seva Punxa d'en JAP, aquest humorista gràfic i il·lustrador perfora amb intel·ligent precisió la crua realitat fins a fer brollar un somriure còmplice al lector. La cosa té mèrit perquè els ninots d'en JAP ens acompanyen jornada darrera jornada en El Punt des del 6 de novembre del 1980. Vint-i-vuit anys seguits fent un acudit diari, més de 10.000 originals, una creativitat inesgotable que, sense desmerèixer als altres ninotaires d'El Punt, ha convertit els seus dibuixos en la imatge més representativa del rotatiu català i, sovint, en una mena d'editorial gràfic que interpreta amb pols de cirurgià allò que escrivim els periodistes.


Aquí teniu una selecció d'acudits d'en JAP que he anat recollint des de l'octubre, tots ells amb el mateix fil conductor: el terratrèmol que, amb epicentre a Wall Street, ha esquerdat l'estructura econòmica i financera de bona part del món.


La crisi segons JAP
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: humor economia)