dimecres, 22 d’agost del 2007

Mirant el rostre ferotge de Dean


Cyclone Dean
Uploaded by dorian


Avui, la pluja inacabable d'aquest agost tardorenc ha tornat a remullar el meu diari, abandonat unes hores abans pel repartidor a la porta de casa. Es repeteix l'escena de fa pocs dies: armat amb l'assecador de cabells, envio una tramuntanada calenta damunt el paper xop.

Una de les planes més afectades és la que explica l'envestida de l'huracà Dean contra la costa caribenya de Mèxic. L'aigua -fins ara pacífica- del cel gironí ha regat les lletres de la narració periodística d'aquest desastre com si volgués anar a trobar, viatjant dins el paper, a les gotes germanes i violentes del cicló tropical.

Però l'assecador s'hi interposa i marca la barrera de les dues realitats.

Ha parat de ploure i mentre llegeixo en el diari el danys que està causant l'huracà, el sol obre una tímida escletxa entre els núvols. Cel amunt, a uns 390 quilòmetres d'alçada, l'Estació Espacial Internacional (ISS) segueix la seva orbita de 92 minuts al voltant de la Terra. Les càmeres del giny permeten vigilar els passos del cicló transmetent unes imatges d'indiscutible bellesa que contrasten amb l'altra realitat, la que pateixen en el Carib tots aquells que han de mirar, cara a cara, el rostre ferotge i enutjat de Dean.




Vídeo de dalt: Imatges de l'huracà Dean obtingudes per l'Estació Espacial Internacional

Vídeo de baix: Imatges del cicló tropical al seu pas per la Martinica