dijous, 9 d’agost del 2007

Caos a NY: "Nosaltres som innocents"


Les pluges torrencials que han caigut les darreres hores a Nova York han provocat el retard de nombrosos vols als tres aeroports internacionals de la ciutat (John F. Kennedy, La Guardia i Newark) i la paralització del transport urbà. Alguns dels accessos a la ciutat per carretera, tren i metro han quedat tallats així com les línies ferroviàries que enllacen Manhattan amb el nord de l'estat i amb els estats veïns.

Les autoritats de Trànsit han recomanat als ciutadans no sortir de casa i el Servei Meteorològic ha transmès una alerta de tornado.



"Ha estat un matí de terror. No funcionaven els semàfors i no es veia gens per la pluja i el vent", ha explicat una dona a Efe.


La ministra de Foment, Magdalena Álvarez i els màxims responsables de Fecsa-Endesa, Red Eléctrica, AENA, Adif i Rodalies Renfe han jurat i perjurat que no tenen res a veure amb el desgavell novaiorquès. “Nosaltres -han dit els dos darrers- ja estàvem prou ocupats amb la tempesta elèctrica excepcional que ha caigut en el litoral català i amb les set avaries en cadena que han afectat 182 trens i 33.000 passatgers dels serveis de rodalies i de mitjana i llarga distància. No tenim temps material per ocupar-nos de Nova York.


Per la seva part, i sense que ningú li demanés rés, el ministre d'Indústria, Joan Clos ha assegurat que la qualitat de la xarxa elèctrica a Nova York està dins la mitjana espanyola o fins i tot "una mica per sobre ".


Mentrestant en el PP, la Portaveu de Guàrdia per Períodes Vacacionals, Soraya Sáenz de Santamaría nega que la històrica i persistent manca d'inversions dels governs d'Aznar a la ciutat dels gratacels tingui relació directa amb aquesta jornada negra. “La ministra de Foment -ha dit Sáenz- la cara molt dura per demanar paciència als ciutadans de Nova York”.

Lluny de les picabaralles polítiques, a la plaça de Sant Jaume (Mar) i Sant Jaume (Muntanya) s'estan fent dues reunions simultànies per estudiar si seria pertinent o no enviar a NY una expedició de socors encapçalada per Woody Allen o si convindria més promoure un agermanament solidari entre les dues ciutats. De moment està triomfant aquesta darrera proposta. “A Woody deixem-lo que acabi de fer la seva pel·lícula sobre la gran BCN”, diu algú sense saber que l'admirat personatge roda, pels racons i raconets de la ciutat,
el film que marcarà un abans i un després a la seva carrera: el debut triomfal del director novaiorquès en el cinema catastrofista.


Foto: El vent ha fet caure alguns arbres damunt els cotxes a Brooklin / AP-Benny Snyder