dimarts, 21 d’agost del 2007

L'Absurd Diari a TV3




No descobreixo res de nou si dic que un minut de televisió en un horari raonable i en un programa amb audiència aporta més projecció pública que sortir a les planes d'un diari, a la ràdio o a internet. L'Absurd Diari -la web de notícies insòlites de la qual va sorgir aquest blog- va aparèixer diumenge durant 46 segons en el Telenotícies Migdia de TV3 i els efectes no s'han fet esperar: el mateix dia, L'Absurd Diari va rebre 14.635 visites quan la mitjana diària en un mes tradicionalment fluix com l'agost sol ser d'uns 3.000 visitants. I ahir van ser 9.057 internautes el que van donar un tomb per la plana. La cosa s'anirà normalitzant les properes jornades però de moment ja hi ha hagut dues conseqüències colaterals: una de directa (ha estat necessari contractar amb el servei de hosting una disponibilitat de tràfic superior a la que teníem ja que érem a punt de superar el límit previst) i una altra d'indirecta: ha augmentat també el nombre -sempre molt més modest- de visites a aquest blog.

No cal dir que agraïm des d'aquí als companys del Telenotícies Migdia l'atenció que han dedicat a L'Absurd Diari, una web que el 7 de maig del 2008 complirà els 10 anys d'existència. El temps passa volant a una velocitat de vertigen i les notícies sorprenents i surrealistes s'hi van acumulant dia darrera dia fins a sumar un volum d'històries i de visites que a hores d'ara ja és considerable: 13.191 notícies i més d'1.700.000 visitants.

Com podeu veure, dóna per molt el vell tòpic periodístic segons el qual la realitat supera la ficció. La clau de tot plegat és l'indòmit comportament humà capaç de trencar els motllos de la raó per posar-se a cavalcar dalt les onades de la rauxa. I també, naturalment, hi té el seu pes la mirada curiosa, malèvola i divertida d'aquells que, com les putes i els polítics, exercim un dels oficis més vells del món: el periodisme.