divendres, 2 de juliol del 2010

El PP i el feixisme

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal ha qualificat  com a “feixista” l'actitud del president de la Generalitat José Montilla en relació a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.  Segons la número dos popular, Montilla intenta reeditar el pacte del Tinell per excloure al Partit Popular de qualsevol pacte de govern.

En relación con la intención de Montilla de reeditar el Pacto del Tinell, yo digo que es fascista o marxista en el peor de los sentidos, en el sentido dictatorial, tratar de suprimir a un partido de la vida política porque piense distinta cuando lo que está haciendo ese partido es defender la Constitución de todos los españoles

Les paraules de Cospedal han aixecat força polseguera i hores més tard ella mateixa ha emès un comunicat demanant excuses a Montilla.

Tot i això, no deixa de sorprendre que des del PP s'acusi al president de la Generalitat de tenir actituds feixistes quan el president fundador del Partit Popular, Manuel Fraga Iribarne ha desenvolupat part de la seva llarga trajectòria política ocupant llocs de responsabilitat dins la maquinària franquista. Fraga era ministre d'Informació i Turisme a  l'època en que va ser assassinat -ells en deien executat- el dirigent comunista Julián Grimau i també quan es va suspendre la publicació del diari Madrid. Més tard era vicepresident i ministre d'Interior quan assegurava que “la calle es mia” i també ho era quan, amb en Franco ja a la tomba, la policia armada va matar a cinc obrers i en va ferir a 150 més durant una vaga general a Vitòria.

Posats a gratar, trobaríem doncs el feixisme a les arrels fundacionals del PP i no pas allà on María Dolores de Cospedal, investida de patriota constitucionalista,  assenyala ara amb el seu dit acusador.    

És el PP qui s'autoexclou amb la seva actitud marciana a Catalunya, però, clar, aquest és un preu a pagar si amb l'anticatalanisme, com fa el Partit Popular, es volen continuar recollint vots a Espanya.


Foto: María Dolores de Cospedal durant la seva intervenció ahir a Guadalajara. / Efe