divendres, 16 de juliol del 2010

Els malvats de "La Riera"

En ple post franquisme, en el disc A Madrid (1977), Quico Pi de la Serra hi va incloure una de les seves cançons més corrosives: “Si els fills de puta volessin no veuríem mai el sol

 

De fills de mala mare n'hi ha molts, fins i tot a la telenovel·la de TV3  La Riera”, que diumenge a la nit tanca temporada amb un capítol especial. A part de les magnífiques interpretacions i un guió interessant, el gran èxit de la sèrie es basa en la personalitat polièdrica dels personatges. Ni els dolents són només dolents, ni els bons són únicament bons. Segur que hi ha prou dolenteria per tapar el sol d'en Pi de la Serra, però en aquest culebrot la majoria de malvats també tenen cor i, en tot cas, malgrat viure a l'escenari de la ficció, són personatges que podrien ser perfectament reals.

Avui, a la tertúlia del magazine Divendres dedicada a “La Riera” hi han assistit com a convidats els actors Mercè Sampietro (Mercè) i Pere Arquillué (Claudi) i el director argumental de la sèrie David Plana. Com sempre, els espectadors podien anar enviant missatges i un d'ells, just quan intervenia el “dolent” Claudi assegurava el següent:

És com la mateixa vida. Tinc un germà tan fill de p... com en Claudi”.

El que dèiem, la gràcia del culebrot de TV3 és que toca de peus a terra i que tots els espectadors, mentre miren el televisor,  poden estar pensant en la seva particular i ben real riera.