dijous, 15 de novembre del 2007

Montilla: "Vostès tenen un problema"




Catalunya és un país de grans imitadors capaços de modelar la ficció fins a convertir-la, per art de màgia, en realitat. Per això, força sovint, quan surt per la televisió el personatge autèntic, creiem veure a l'imitador treballant dalt l'escenari o en el plató televisiu. A vegades, fins i tot, sembla dotada de més càrrega humana, de més carn i ossos, la caricatura que l'ésser real.

Ahir però, el president Montilla va superar en el Parlament al seu imitador Sergi Mas interpretant, en el ple dedicat al desgavell ferroviari, un gag impagable: la imitació de Pasqual Maragall en la seva famosa frase dirigida a CiU: “Vostès tenen un problema i aquest problema es diu tres per cent“. Aquell 24 de febrer del 2005, l'estripada de Maragall va causar un terrabastall polític, mentre que ahir tothom va riure en escoltar per boca del president que el problema que té CiU és diu... Montilla.

Un gag enginyós, ben interpretat i amb una bona gestió de les pauses, però d'autor desconegut.

El president de la Generalitat tindrà moltes virtuts però l'exteriorització del sentit de l'humor, com a mínim en l'àmbit públic, no és precisament el seu fort.

¿Hi ha Miquel Iceta darrera l'extraordinària i divertida escena viscuda a la cambra catalana?

O millor encara, ¿ha tornat a fitxar el PSC a Gerard Florejachs, el guionista d'Andreu Buenafuente que va treballar a l'equip de campanya de Montilla a les eleccions del 2006?

Haurem d'estar atents a les següents “interpretacions” del president.