dilluns, 12 de juny del 2006

Ciberpatrullers

El governador republicà de Kansas, Rick Perry, que es presenta a la reelecció el novembre, ha anunciat un pla per instal·lar a la frontera amb Mèxic una xarxa de càmeres connectades a Internet. Amb aquest projecte, Perry vol convertir els internautes en una mena de patriotes ciberpatrullers que controlin còmodament des de casa l'entrada d'immigrants sense papers i ho denunciïn a la policia trucant a un número gratuït. Segons el governador, els ciutadans exigeixen “una frontera més segura i això és el que Texas farà”, invertint 5 milions de dòlars (3,8 milions d'euros) en la col·locació de càmeres repartides entre els 1.600 quilòmetres fronterers.

De fet, el governador Perry ha robat la idea al grup Darkcreek.com, que ja el passat mes de març, coincidint amb les manifestacions d'immigrants a Los Ángeles, va proposar un pla anomenat Border.Net, consistent en col·locar 343.000 webcams a tota la frontera entre els Estats Units i Mèxic (3.139 quilòmetres). Les càmeres enviarien als ordinadors una imatge cada quinze segons i el sistema la compararia amb la captura anterior per detectar qualsevol moviment. En el cas que hi hagués una variació, el programa avisaria al ciutadà ciberpatruller i aquest, una vegada descartades les falses alarmes, es posaria en contacte amb la policia. El cost previst, 20 milions de dòlars, seria segons Darkcreek.com, “més econòmic que 8 hores de combat a Irak”.

A més, aquests cibernautes patriotes proposen que es pagui una petita recompensa al ciberpatruller que amb la denuncia faciliti la captura d'un immigrant i fins i tot suggereixen barrejar realitat amb ficció afegint al programa “atractius lúdics” com ara que els usuaris puguin disparar amb una metralladora virtual contra el pobre mexicà sense papers.

Estem convençuts que quan aquells que es salten la llei d'aquest estat o d'aquest país sàpiguen que un parell d'ulls extra els està vigilant des de fora, l'activitat criminal baixarà vertiginosament”, ha dit el governador de Texas.

Si els republicans fossin conseqüents amb aquest criteri de preservar la legalitat amb l'ajud d'Internet, la xarxa de càmeres no s'hauria instal·lar a la frontera amb Mèxic sinó als racons més foscos del centre de detenció de Guantánamo, del Pentàgon i de la Casa Blanca. Segur que si es fes això, hi hauria milions d'internautes d'arreu del món disposats a passar hores i més hores connectats a aquest gran germà justicier.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cada cop és més perillós, l'Imperi. Proposo un boicot mundial contra els productes nord-americans. Yankees go shit! Llegiu: http://www.agal-gz.org/blogues/index.php?blog=14&p=1366&more=1&c=1&tb=1&pb=1#more1366