dimecres, 4 de gener del 2006

L'Estatut de la tomata

Em diuen que en el programa radiofònic Versió RAC 1 d'en Toni Soler, la triestelada michelin Carme Ruscalleda ha explicat com s'han de manipular les tomates per fer-ne ni més ni més que collarets. No he tingut ocasió d'escoltar-ho i per a tant, suposant que sigui certa l'extravagància, no sé exactament en què consisteix la manipulació alquimista proposada per la cuinera de Sant Pol de Mar per transformar aquestes hortalisses en perles majòriques. En tot cas, tenint el compte el caràcter petri, dur i extremadament poc sucós de la majoria de tomates que es poden trobar avui dia en els supermercats, crec que més que per lluir-les en collarets es podrien utilitzar directament com a vermelles i lluents pilotes de golf.

La manca escandalosa de les tradicionals tomates de penjar ens obliga als amants del pa sucat a convertir-nos en horticultors autosuficients o en aplicar tècniques destroyer contra la miserable hortalissa de gran superfície. Uns minuts al microones o el trossejament amb minipimer, tot si val per treure'n una mica de l'escadusser suc.

Com que ni Unió de Pagesos ni el departament d'Agricultura ni el Síndic de Greuges semblen gaire interessats en solucionar el nostre patiment gastronòmic, proposo des d'aquí que, aprofitant la reforma de l'Estatut, es faci cau i net i Catalunya es proclami formalment com a "nació sense pa en tomata". Serà una decisió valenta però realista que sens dubte ens aproparà a la resta de pobles de l'Estat que, com a molt, unten el pa només amb oli o amb nocilla, i que a partir d'aquest moment ja no veuran com a incendiaries cap de les propostes que es puguin fer des de Catalunya.

Les Corts en ple, amb el PP al capdavant, donaran el seu vist i plau al text estatutari que passarà a la història com l'Estatut de la tomata i les generacions futures de catalans tindran sempre en el seu cor aquella hortalissa pre-incaica que els francesos del segle XVIII van batejar com a "pomme d'amour" i que la industrialització del camp va ajudar a desaparèixer després de provocar l'avorriment dels castigats paladars dels consumidors.

Foto: Wikipedia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En Saura ens va prometra que arreglaria el tema de les tomates.

Anònim ha dit...

Veig que comences l'any fort, amb una dosi considerable de iogurt caducat! :D

Salut
JordiPG