divendres, 3 d’octubre del 2008

"Pujol" entra al butlletí de noticies de RAC1

El “Jordi Pujol” de l'admirat programa radiofònic “Minoria Absoluta” està agafant vida pròpia. Com a prova d'això, ahir, per sorpresa dels oients, va aparèixer, sense ser convidat i en pla trapella, enmig d'una notícia del butlletí de la una de la tarda de RAC1.


Pels que no seguiu el programa convé explicar que a diferència del “Pujol”de carn i óssos de “Polònia”, representat per Carlos Latre, el de “Minoria Absoluta” és un personatge podríem dir virtual creat a partir d'autèntics fragments de veu del president. La gràcia de tot plegat rau en el muntatge i en la inserció d'aquests fragments al llarg del programa o conformant una mena de diàleg surrealista amb en Toni Soler, Queco Novell o Manel Lucas.


Aquí en teniu un exemple:





El fet és que ahir, en “Jordi Pujol” va treure al nas en el butlletí de notícies de la una, que s'emet entre la primera i la segona hora de “Minoria Absoluta”. El fet va succeir quan s'estava passant un tall de veu de Tim Pelters, secretari general de l'associació de propietaris d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, que s'acabaven de manifestar contra el Servei de Costes de l'Estat per les afectacions que patiran els habitatges en aplicació de la Llei de Costes. En un moment de les queixoses declaracions de Pelters, es va poder escoltar la veu de “Pujol”:


Si. Tampoc tant, eeee!





Amb una mostra de bona professionalitat, el locutor del butlletí va aguantar el riure i va poder continuar explicant la resta de noticies com si rés hagués passat.


Per cert que la manifestació d'ahir a la marina d'Empuriabrava, a la qual hi van participar uns 700 veïns, molts d'ells estrangers, és la segona que es porta a terme els darrers dies. A la primera, feta dilluns, es va poder veure una senyora lluint un cartell amb l'eslògan “La propiedad es santo”. Cal pensar que, en realitat, el que volia dir és que “la propietat és sagrada”, dogma número 1 del capitalisme.


En tot cas, no tenim constància que Johan Cruyff sigui l'assessor lingüístic d'aquesta manifestant.





Foto: Eudald Picas / El Punt