dimecres, 15 d’octubre del 2008

Insuficiència circulatòria aguda


Les obres del tren d'alta velocitat a Barcelona han obligat a tallar, des del 19 d'agost, un tram del carrer Mallorca, entre Espronceda i Meridiana. Molts vianants han fugit de la zona i dues botigues ja han hagut de tancar temporalment perquè, segons els seus responsables, no poden aguantar la davallada de vendes.


La paradoxa dels cas és que els dos establiments afectats per les obres del TAV són del ram de la construcció: un ofereix l'arsenal que utilitzen els professionals però també els manetes per torturar amb tota mena de sorolls als pobres veïns i l'altre està dedicat a la reforma de banys i cuines, aquella cirurgia estètica de la llar que es fa després d'aconseguir un crèdit.


El primer d'ells és una franquícia de la cadena Ferrolan i, com es pot veure a la imatge, té penjat a l'aparador un cartell que anuncia “Tancat temporalment per obres”... just a sota de l'eslògan de la marca:”El supermercat de la construcció”.


Altres establiments del sector de la totxana han vist minvades les seves vendes per culpa de la crisi i de l'atac de pànic que s'ha instal·lat a la butxaca i al cervell dels consumidors, però en aquest cas, segons sembla, són unes obres les que -valgui la redundància- impedeixen vendre material d'obra.


Qualsevol dia d'aquests veurem a l'aparador d'un concessionari de cotxes, batejat per algun publicista com “El supermercat de l'automòbil”, un cartell anunciant “Tancat temporalment per retencions de trànsit”. Amb cara de preocupació, el gerent explicarà que han hagut de prendre aquesta mesura dolorosa perquè a conseqüència del col·lapse viari no hi podia arribar cap client. Com és natural, la insuficiència circulatòria aguda patida pel capitalisme no hi tindrà res a veure.


Foto: Un dels establiments tancats al carrer Mallorca. / Andreu Puig / El Punt

1 comentari:

Anònim ha dit...

Je, je, je. Paradoxes de la vida.